Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Hammarby

FÖRLUST I FÖRSTA KVARTSFINALMÖTET

Inför kvartsfinalreturen mot Hammarby IF kommer IK Sävehof behöva vända på ett sexmålsunderläge. Detta stod klart efter att slutresultatet i lördagens möte mellan lagen slutade 40–34 i stockholmarnas favör.

Som sig bör i ATG Svenska Cupen-sammanhang inleddes matchen i Eriksdalshallen med shootout. Samtliga spelare satte dit sin respektive möjlighet där det från gulsvart håll var kant-trion Sebastian Karlsson, Alexander Westby och Sebastian Spante som fick förtroendet.

Även fortsättningsvis fortsatte det vara en jämn kamp med 10–10 på resultattavlan efter 15 minuters spel. Första gången Sävehof fick känna på att vara i ledning var när Óli Mittún forsade fram från central position och hittade nätet i den 28:e spelminuten. Övertag med uddamålet skulle även gälla vid halvtidssignalen då ställningen var 20–19.

Med drygt en kvart kvar att spela gick hemmalaget upp i en fyramålsledning. Mot Ystads IF tidigare i veckan lyckades Sävehof vända ett sent underläge, men denna gång skulle något liknande inte utspela sig. Istället blev det förlust med siffrorna 34–40.

Returen spelas i Partille Arena på måndag om en vecka, det vill säga den 21:e november. Innan dess har vi ytterligare en hemmamatch att se fram emot när det vankas seriefinal mot IFK Kristianstad i Handbollsligan på onsdag.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..