Handboll, SHE, Final 1, Sävehof - Skuru

FÖRLUST I FÖRSTA FINALMATCHEN

Det blev förlust för IK Sävehof i den första SM-finalen när Skuru IK gästade Partille Arena. Slutresultatet skrevs till 27–29.
– Vi nådde inte dit vi ville i dag, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby efteråt.

På måndagskvällen var det äntligen dags för SM-finalspelet att inledas. Första målskytt i finalserien blev Anne Tolstrup när hon satte dit ett läge från sin högerkant. På motsatt planhalva motade Sofie Börjesson bort avsluten helt och hållet under de inledande sju minuterna, men ändå skulle Skuru ta sig upp i ledning efter drygt tio minuters spel.

Sävehof fick då jobba i underläge, men en kvittering skulle så småningom bli verklighet. Stella Huselius brist på finalrutin på den här nivån syntes inte alls till, utan istället stod 17-åringen för två mål i rad och spred massor av positiv energi till lagkamraterna i firandet. Jamina Roberts överraskade hela Skuru-försvaret med en assist in till Tamara Haggerty på linjen när hon själv befann sig i närheten av mittplan. Utjämningen fram till 11–11 var det sedan Ida Sembe som tryckte dit.

Halvlekens två sista mål gick dock till bortalaget och i halvtid var ställningen 11–13. I början av den andra halvleken ökade sedan distansen med ännu ett par bollar och kvitteringsjakten fick därmed intensifieras.

Räddningar från inhoppande Wilma Kroon Andersson öppnade upp för fina möjligheter i offensiven och med drygt fem återstående minuter reducerade Roberts så att endast ett mål skiljde lagen åt. Istället för att nå hela vägen fram till kvittering, gjorde Skuru tre raka mål och punkterade på så vis matchen med 27–29 som slutställning.
– Anfallsmässigt tog vi för många dåliga beslut i dag och då straffade de oss – det är Skuru bra på. De gjorde en bra match och fick oss dit de ville. Det är taktiska saker som vi behöver kolla på inför fortsättningen och det gäller att vi själva är noggranna med bollen, menade Rasmus Overby.

Resultatet betydde att det var Skuru som tog hem den första ronden i finalserien. På fredag spelas match två i Stockholm.
– Självklart betyder det något att ha förlorat, men vi är medvetna om att det här bara var en av fem finalmatcher. Hade vi vunnit så hade vi suttit här och även då känt att vi hade behövt prestera på väldigt hög nivå i match två.
– Nu ligger allt favoritskap på Skuru och de har allt att förlora. Vi ska in och prestera på en bättre nivå och det är jag hundra procent säker på att vi kan göra. Vi har vunnit i Nacka bollhall tidigare och nu är det Eriksdalshallen, som jag också tror att vi kan lösa.

IK Sävehofs målskyttar:Anne Tolstrup 5, Frida Rosell 5, Trine Mortensen 4, Jamina Roberts 4, Stella Huselius 2, Laura Jensen 2, Tamara Haggerty 2, Ida Sembe 1, Frida Högaard 1 och Ellie Åström Nilsson 1.

Skuru IK:s målskyttar:Alexandra Bjärrenholt 7, Vilma Matthijs Holmberg 5, Ellen Voutilainen 4, Elin Hansson 4, Daniela De Jong 4, Felicia Palm Robertsson 3, Clara Bergsten 1 och Malin Berndal 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..