Handboll, SHE, Semifinal 4, H65 Höör - Sävehof

FÖRLUST I FJÄRDE SEMIFINALEN

Den fjärde semifinalmatchen mot H65 Höör slutade i förlust med siffrorna 24–31. Nu väntar ett femte och avgörande möte hemma i Partille på fredag.

IK Sävehof hade chansen att avgöra semifinalserien borta mot H65 Höör på tisdagskvällen. Matchen började jämnt där Mathilda Lundström inledde målskyttet när hon serverades på ett vältajmat sätt av Nina Dano. Även Linnea Pettersson skulle tidigt hamna i målprotokollet när hon kvitterade till 3–3, vilket var försvarsgeneralens första offensiva fullträff i slutspelet.

Halvvägs in i den första halvleken började hemmalaget dock att rycka ifrån. I underläge 5–8 valde huvudtränare Rasmus Overby att lägga fram det gröna timeout-kortet. Höör fortsatte ändå att dra ifrån och i paus var det underläge med 7–15.
– Början av matchen var okej men tidigt gick vi in i ett stressmoment, menade Overby.
– Vi fick lite tekniska som de kunde springa och kontra på. Då blev vi lite osäkra och passningarna satt inte.

Det sista som inträffade under de första 30 minuterna var att Dano hittade nätet från svårt läge. I samma sekvens visades även en Höör-spelare ut, så Sävehof klev ut till den andra halvleken med en pjäs mer på banan jämfört med motståndarna. Ida Lagerbon och Linnea Pettersson reducerade två gånger om, men det räckte inte till den här kvällen.
– Vi försökte komma ut med högre energi och få till sju-mot-sex-spel, men ganska tidigt kände vi att det inte gick som vi ville.

Matchen slutade 31–24 till H65 Höörs fördel och nu väntar en avgörande semifinalbatalj i Partille Arena på fredag med avkast 18:00.
– Nu gäller det att hitta tillbaka till vår trygghet. Vi har spelat väldigt fina handbollsmatcher och jag är övertygad om att vi kan göra det igen.
– Jag är fullt trygg i att vi kommer göra ett jättebra jobb och nu gäller det att ladda om, summerade huvudtränaren.

H65 Höörs målskyttar: Isabelle Andersson 5, Evelina Källhage 4, Malin Sandberg 4, Emma Lindqvist 4, Amelia Lundbäck 4, Alma Skretting 2, Emma Rask 2, Victoria Larsson 2, Binto Linnér 2, Ida Gullberg 1 och Irma Schjött 1.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 7, Thea Blomst 4, Ida Lagerbon 3, Mathilda Lundström 3, Ida Sembe 2, Nina Koppang 2, Linnea Pettersson 2 och Nina Dano 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..