Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Hššr

FÖRLUST I FINALREPRISEN

Damerna förlorade mot H65 Höör med uddamålet efter en rysare till avslutning. Resultatet skrevs till 26–27.

– Vi kämpar i uppförsbacke under hela matchen, säger Henrik Signell. 

Efter VM-uppehållet var det återigen dags för match i SHE när H65 Höör kom på besök till Partille Arena. Regerande Svenska Mästaren hade till skillnad från Sävehof redan spelat en seriematch efter uppehållet. Då städade skåningarna av Skövde med klara 24–18 och hade inför kvällen tagit maximala 20 poäng på tio omgångar. 

Torsdagskvällens match började minst sagt trevande från hemmalagets sida. Kanske var det revanschlustan sedan förra säsongens SM-final som gjorde att det låste sig för Sävehof. Gulsvart mäktade endast med ett mål på de första tolv minuterna. Åt andra hållet trillade målen in och Höör ledde där och då med 7–1.

– Vi sätter oss i en mindre rolig sits medan de gör det bra och får full utdelning på allt de gör. Jag tycker vi är passiva i både försvar och anfall, säger Henrik Signell.

Sävehof skulle spela upp sig något i slutet av första halvlek. Målskyttet lossnade och ett tag skiljde det bara två bollar. Men bortalaget tog tillbaka kommandot innan halvtidsvilan och gick in i densamma med en 16–11-ledning.

– Vår lägstanivå är alldeles för låg och får inte tag i dem bakåt, säger Emma Fernis.

Den andra halvleken var en jämn historia. Lagen följdes åt målmässigt och Sävehof lyckades inte komma riktigt nära till en början. Anfallsspelet fungerade visserligen bättre. Där visade spelare som Linnea Pettersson och Emma Fernis framfötterna men när det kändes som att hemmalaget skulle krypa närmare, la Höör i en växel till och behöll sin betryggande ledning. Med tio minuter kvar hade vi 21–25 på resultattavlan.

Gulsvart skapade ändå nerv i matchen. När tre minuter återstod skiljde det bara två mål och när Fernis satte dit 26–27 med 40 sekunder kvar blev det riktigt rafflande. Landslagsstjärnan fick dessutom chansen att kvittera efter att Höör slarvat i nästkommande anfall men då räddade tyvärr Jannike Wiberg i bortamålet. Slutresultatet skrevs till 26–27.

– Jag tänkte bara att jag skulle dra dit bollen och… Jag blir så irriterad på mig själv. Jag visste exakt att hon skulle sätta sig ned och så blir det bara… Svart, säger en besviken Emma Fernis som dock tar med sig en del positiva delar från kvällens match.

– Vi gör det klart bättre i andra när vi går ned till 6–0-försvar. Vi blir mer täta då och låter Höör bara skjuta utifrån. Sen trycker vi mer i kontringarna i dag än någonsin hittills. Så ett litet steg i rätt riktning ändå, säger Emma Fernis.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..