FÖRLUST I FINALREPRISEN

IK Sävehof föll i Partille Arena på onsdagskvällen när Höör var på besök för en repris på vårens SM-final. Det var jämnt hela vägen, men gästerna vann till slut med 26-25.

Redan från start gavs indikationer om att det här skulle bli en jämn match. Lagen följdes åt fram till 5-5 då Emma Fernis lyckades ge Sävehof ledningen för första gången i matchen. Då hade det gått drygt en kvart av matchen och det blev starten på en mycket positiv gulsvart period av matchen. Ledningen utökades så småningom till fyra måls marginal och efter 22 minuter hade laget endast släppt in tre spelmål. Avslutningen på halvleken tillhörde dock Höör som lyckades komma ikapp lagom till tidsmarkeringen för 30 minuter, 13-13 visade jumbotronen i Partille Arena då.
– Vi spelade framförallt en väldigt bra första halvlek. Det var under de sista fem minuterna som vi gjorde några misstag och där är även jag inkluderad, säger Rasmus Overby och syftar på en taktisk förändring han valde att satsa på.
– Vi försökte gå upp i en sned fem-ett mot (Mikaela) Mässing och jag trodde att vi hade kommit längre i det spelet.

Olivia Mellegård var den spelare som stack ut mest i offensiv väg för Sävehof och noterades för sex mål i första halvlek. Hon tog bra avslut från sin kantposition och lyckades även att hitta rätt från i princip egen kortsida när målet på motstående sida stod tomt.

Höör inledde den andra halvleken bäst och skaffade sig ett femmålsöverläge. Det här skulle dock vara en jämn historia ända in på målsnöret och det stora underläget krympte relativt snabbt till ett måls marginal. Kvitteringen kom till efter att ett snyggt samarbete mellan försvaret och Isabella Mouratidou banade väg för ett Sävehof-anfall. Bollinnehavet på offensiv planhalva ledde så småningom fram till en straff där Fernis inte hade en tanke på att missa.
– Tjejerna gjorde det bra och det var stark moral att vi kom in i matchen igen. Vi hittade en stabilitet bakåt och “Bella” räddade ett par bollar under den perioden.

I slutändan var det bara ett mål som skulle skilja lagen åt och det blev till Höörs fördel. Anna Johansson avgjorde med mindre än minuten kvar att spela och även om det fanns tid för ännu en kvittering så uteblev den.
– Det svider alltid att förlora mot Höör och nu har vi satt oss själva under press om vi vill leda grundserien.
– I april och maj är det som viktigast och det här är en process, men jag hade såklart jättegärna vunnit i dag.