Handboll, Handbollsligan, Final 3, Alingsås - Sävehof

FÖRLUST I FINAL 3

IK Sävehof föll i den tredje finalmatchen mot Alingsås HK. Slutresultatet skrevs till 25-22.
– Det är frustrerande. Vi förlorade på eget grepp, sade manager Anders Eliasson efteråt.

Efter förlusten hemma i SM-final 2 var målsättningen inför fredagens möte tydlig – återta ledningen i finalserien. Det var dock Alingsås som lyckades gå upp i en 2-0-ledning innan Joakim Larsson kunde inleda målskyttet för Sävehofs del. Från en vinkel långt ut till höger inne på linjen satte han dit bollen. Ungefär samma position gällde när Sävehofs nummer två även ordnade nästa reducering.

William Bogojevic kvitterade sedan till 3-3 och det syntes att den hårdskjutande vänsternian var spelsugen med mycket initiativ inledningsvis. Sävehof tog sedan ledningen på straff tack vare Jonas Larholm. Detta blev starten på det grepp som laget sedan höll på att hålla halvleken ut. Försprånget ökade till två och tre bollar när Agust Eli Björgvinsson levererade flera fina parader och försvaret stod bra.

Mot slutet kom dock hemmalaget ikapp. Med halvlekens sista avslut satte William Andersson Moberg dit 10-10 från straffkastlinjen. Björgvinsson var på bollen, men inte tillräckligt mycket för att hindra den att passera mållinjen.
– Jag tycker att vi var bättre. Vi hade 9-6 med tio minuter kvar i första och slarvade genom att inte ta tillvara på tillfället. Det blev lite felbeslut och så stod det tio-lika, summerade Anders Eliasson.

Det började hetta till ytterligare i den andra halvlekens början. Flera sekvenser såg till att höja temperaturen i Estrad och målmässigt var det fortsatt en jämn tillställning. Med tio minuter kvar av ordinarie tid var det dags för ”Jocke” Larsson att kliva fram igen och ge Sävehof en tvåmålsledning fram till 20-18. Med två raka mål lyckades Alingsås hitta kvitteringen ännu en gång. Och det skulle inte stanna vid två i följd. Ytterligare två kom innan gulsvart hittade rätt med avsluten igen. Matchens slutfas fick inte den önskade utgången, istället för att komma ikapp kunde Alingsås behålla sin ledning och till slut vinna med 25-22.
– Vi förde matchen till stora delar och det är säkert en bra handbollsmatch. I andra halvlek hade vi 20-18, de tog en timeout och så slarvade vi, tog felbeslut och så är det match igen. Det är frustrerande.
 – Vi förlorade på eget grepp i dag. Det var våra egna misstag.

Med underläge 1-2 i matcher är det nu vinna eller försvinna som gäller när finalserien vänder tillbaka till Partille Arena på måndag. Eliasson är fast besluten med vad som komma skall.
– Vi ska tillbaka hit till Estrad och spela nästa vecka, avslutar han och syftar på den femte finalmatchen.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..