Handboll, EHF Cup, SŠvehof - TusSies Metzingen

FÖRLUST I EHF-CUPEN

På lördagskvällen var det dags för IK Sävehofs sista bortamatch i EHF-cupen för den här säsongen. TusSies Metzingen stod för motståndet och det skulle visa sig bli ännu en tuff match.

Hemmalaget startade bäst och klev ifrån till en tidig 3-1-ledning. Sävehof kom dock snabbt tillbaka och lyckades vända till ledning 5-4 efter att Wilma Kroon Andersson hittat Olivia Mellegård med ett precist utkast över hela banan. Fri med målvakten gjorde ”Melle” sedan inget misstag. Under de första tjugo minuterna var Sävehof bra med. Det var ungefär då Tilda Olsson satte 9-10 och såg på så sätt till att i allra högsta grad behålla nerven i matchen. Men efter det gjorde laget bara ett mål till i den första halvleken. Metzingen, å andra sidan, lyckades göra ytterligare åtta och såg till att halvtidsresultatet kunde skrivas till 18-10 med fördel tyskorna.
– Det var tunga minuter. Vi blev stillastående, spelade i sidled och gick inte på målet. Samtidigt gjorde vi några tekniska fel och då kunde de springa på kontringar, säger huvudtränare Rasmus Overby.

Onekligen ett tufft utgångsläge för Sävehof, men starten på matchens andra halva var positiv. På en kvart hade avståndet upp till Metzingen halverats och kanske skulle det gå att komma ännu närmare? Så blev det tyvärr inte. I samband med en Sävehof-utvisning lyckades tyskorna istället öka skillnaden mellan lagen igen och kunde till slut vinna med 29-22.
– Jag tycker att vi steppade upp i andra halvlek, hade mycket mer rörelse och spelade bra handboll. Vi hade pratat om att vara skarpa i avsluten och hinna hem, det var där vi fick det svårt i första. 

Hos gulsvart var det Emma Fernis som noterades för flest antal mål, sex stycken. Fem av dem var från sjumetersmarkeringen där hon denna kväll var helt ostoppbar. Vad gäller negativa besked på spelarsidan fick både Wilma Kroon Andersson och Elin Hallagård kliva av på grund av smällar mot huvudet.

Nu återstår det endast en match för Sävehof i EHF-cupen. Den spelas mot Herning-Ikast hemma i Partille Arena på söndag nästa vecka (10:e februari) med avkast 15:00. Dessförinnan väntar BK Heid på bortaplan i SHE.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..