Förlust i derbyt

IK Sävehof förlorade, trots ledning i halvtid, träningsmatchen mot Redbergslids IK med 25-29 (15-12).

I dag var det på nytt dags för herrarna att ge sig ut på handbollsplanen. Förra veckan inledde fjolårets serietvåa försäsongsmatchandet genom att besegra allsvenska HK Aranäs komfortabelt. Nu väntade en, på pappret, tuffare nöt att knäcka. Lokal- och ligakonkurrenten RIK hade rest den korta biten till Partille för att spela match.

Hemmalaget inleder piggt i en välbesökt hall. Sävehof uppträder betydligt mer vaket än sina motståndare och rycker åt sig ett försprång. Efter 30 spelade minuter går en ledning med tre bollar, 15-12, att hitta i protokollet.

– Vi spelar bra i första halvlek och för matchen, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

RIK jobbar sig tillbaka i kampen resultatmässigt. Sävehof, som går runt på mycket folk och fortsatt saknar flera ordinarie medlemmar i truppen, kroknar. Det utnyttjar göteborgarna och tar till sist hem det hela med 29-25.

– Det här var en match med två ansikten. Vi börjar slarva i andra och då kommer de ikapp. Vi tröttnar mot slutet och spelar sämre under perioder. Det är något vi måste ändra på.

Ett glädjeämne att ta med sig var nyförvärvet- och tillika debutanten Mattias Thynells insats. Niometersspelaren svarade för fyra mål medan Olle Forsell Schefvert slet på och hittade rätt sju gånger.

– Mattias gör det bra för att vara första matchen, men är, likt laget, bättre i första halvlek. Olle spelade väldigt mycket, gjorde det bra, och satt lite på bänken. Han visar på fin kämparanda. Det finns saker att jobba på här med, som för de andra spelarna.

Härnäst väntar många övningar i olika former och en match mot de regerande mästarna.

– Vi befinner oss i en tuff träningsperiod just nu och lägger mycket tid i spåret, på gymmet, och på banan. Sen möter vi Drott, med i princip samma lag som i dag, i Halmstad på måndag, avslutar Sävehof-tränaren.

IK Sävehof – Redbergslids IK 25-29 (15-12)

Målskyttar:
Sävehof: Olle Forsell Schefvert 7, Viktor Ottosson 5, Mattias Thynell 4, Tobias Albrechtson 3, Victor Fridén 2, Oskar Ysander 2, Gabriel Gegerfelt 2.
RIK: Linus Arnesson 6, Mario Lipovac 5, Tobias Johansson 4, Nikola Stojcevski 4, Tobias Östanbäck 3, Henrik Lundström 3, Charlie Sjöstrand 3, Gustav Arrhenius 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..