Handboll, Dam, SHE, Heid - Heid

FÖRLUST I DERBYT

Damerna förlorade mot Heid med 25–28. Nästa match spelas hemma mot Boden den sjunde oktober.

– Detta var en viktig påminnelse om att det är fortsatt hårt jobb som gäller, säger tränare Henrik Signell.

Sävehof begav sig under onsdagskvällen till Frölunda för derby mot Heid i SHE:s andra omgång. Gulsvart hade en seger med sig i bagaget från premiären då laget besegrade Eslöv med 34–20 i Partille Arena. Heid å andra sidan åkte på en tung uddamålsförlust, 28–29,  borta mot Boden i sin premiär.

Matchen var från början precis så där tuff och tajt som ett derby ska vara. Hemmalaget mötte Sävehofs offensiv med ett stenhårt försvar och vek inte ner sig för sina gäster från Partille.

Henrik Signell valde, precis som i premiären, att rulla runt på en hel del spelare. De som framför allt utmärkte sig i den första halvleken var mittsexorna. Både Thess Krönell och Johanna Forsberg var jobbiga att möta på linjen och stod för två respektive tre kassar på de inledande 30 minuterna. Från nio meter var det Ida Odén som visade vägen med ett bra skytte och hittade nätet hela fem gånger under den första halvleken.

Men lagen följdes åt på resultattavlan en bra bit in i matchen och det var först precis innan paus som Sävehof lyckades sno åt sig ett försprång. När pausvisslan ljöd stod det 14–17 i Heidhallen.

Hemmalaget inledde andra halvan bäst och gick snabbt ikapp till 17–17. Sävehof hade svårt att hitta in bakom Josefin Wickström i hemmamålet och gjorde bara ett mål på de första tio minuterna av andra halvlek.

– Det sprider sig en stress och frustration samtidigt som de gör det bra, säger Henrik Signell och fortsätter.

– Men vi ska kunna hantera det. Vi spelar väldigt korta spel, har dåligt tålamod och spelar inte klart situationerna.

Svårigheterna framåt fortsatte tyvärr för Gulsvart och det utnyttjade Heid. När det återstod fem minuter hade vi hemmaledning med 26–21 och det blev för tufft att hämta upp. Slutresultatet skrevs till 28–25. 

– Vi har en del nya roller och nya förtroenden och har hela tiden pratat om att det här kommer ta tid. Vi har gjort ett par bra matcher under försäsongen och hade en bra start mot Eslöv men pratar hela tiden om att vi inte är klara på långa vägar.

– I dag sjönk vi ganska lågt vilket är viktigt att ha med oss. En viktig påminnelse om att det är fortsatt hårt jobb som gäller, konstaterar Henrik Signell.

Nästa match för Sävehof spelas först den sjunde oktober. Då kommer Boden på besök till Partille Arena. Laget behöver ditt stöd när de ska tillbaka i vinnarspåret. Köp din biljett här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..