Handboll, SHE, SŠvehof - H65 Hššr

FÖRLUST I DANMARK

IK Sävehof reste till Danmark för Europamatch mot Herning-Ikast på söndagseftermiddagen. Efter en lovande inledning tog hemmalaget över matchen och lyckades vinna med 29-22.
– Vi fightades allt vad vi kunde men hade svårt att göra mål ett tag, sade Rasmus Overby efter matchen.

Efter den inledande förlusten i EHF-cupen förra helgen var det besvikelse och en känsla av att det var en match där poängen lika väl hade kunnat hamna hos Sävehof. Då hette motståndet TusSies Metzingen från Tyskland, den här söndagen var det danska Herning-Ikast Handbold som stod på motsatt planhalva.

Det var en jämn inledning där det var Sävehof som hade ett litet målmässigt övertag och gick upp till ledning med 4-2 efter fem minuters spel. En av de som inledde piggt och initiativrikt var Amelia Lundbäck som gjorde två av lagets tre första mål i matchen. Första halvlekens andra hälft gick tydligt till hemmalaget, som gjorde tio mål under den perioden. Sävehof lyckades inte få till samma utdelning i avsluten och laget fick gå till halvtidsvila i underläge med 9-15.
– Vi var medvetna om att det var en lång match och att det är ett svårt ställe att spela på, sade huvudtränare Rasmus Overby angående den fina starten och att de visste att det var mycket kvar att spela om.

Drygt åtta minuters spel av halvlek nummer två och underläge 11-20 fick Rasmus Overby att begära timeout. Det fick positiv effekt när Tilda Olsson och Johanna Forsberg gjorde de efterföljande två målen inom loppet av tjugo sekunder och gav på så sätt Sävehof en skjuts närmare danskorna. Någon bestående upphämtning blev det dock aldrig och Herning-Ikast segrade med 29-22 som avslutande siffror på resultattavlan.
– De straffade oss väldigt fort när vi gjorde fel, även om vi gjorde en bra match bakåt.
– Vi saknar lite kvalitet mot dessa lag som spelar på den internationella nivån. Men det finns också flera bra saker att ta med, vi spelade bra 5-1-försvar och jobbade bra bakåt som helhet. Vi kom till många bra lägen och visste när vi skulle kliva, även om vi hade svårt att göra mål idag.

Förlust nummer två i EHF-cupen var därmed ett faktum, men det finns möjlighet att studsa tillbaka snabbt igen. Redan på onsdag väntar bortamöte med Skövde HF innan det på lördag är dags för månadens tredje Europamatch då laget ställs mot ungerska Siofok KC, även det på bortaplan.

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..