Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Ramnicu Valcea

FÖRLUST I CL–AVSLUTNINGEN

Säsongens Champions League-spel avslutades med förlust mot Brest Bretagne Handball på söndagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 17–29.

Brest öppnade matchen starkt när ett avslut från linjen tog Brest upp i ledning. Sedan gick gästerna från Frankrike snabbt upp i en 3–0-ledning och Rasmus Overby kände att det var dags att timeout redan i det läget. Nästa mål gjordes av Ida Lagerbon när hon skickligt ordnade en reducering genom att vika in bollen i krysset.

Underläget skulle dock växa sig allt större. Efter drygt en kvarts spel var ställningen 2–11 och Overby plockade fram det gröna timeout-kortet för andra gången i matchen. Brest sökte ofta inspel in på linjen med framgång.

En lång period av gulsvart måltorka fick ett abrupt slut när Elin Karlsson gjorde en satsning som resulterade i ett straffkast. Fram klev Lagerbon som utan tvivel skickade in bollen mellan stolparna. Även nästa fullträff var sedan Sävehofs när Nina Dano hittade nätet.

Med flera fina räddningar stack Sofie Börjesson ut. Välplacerad förhindrade den landslagsuttagne målvakten såväl kantavslut som direkta frilägen. Trots det blev det sjutton insläppta under den första halvleken som summerades med ställningen 5–17.

Den andra halvleken inleddes betydligt jämnare med fyra mål var efter drygt tio spelade minuter. Nära att få till en upphämtning var det dock inte, men insatsen mot Final Four-aspirerande Brest blev bättre och bättre. Börjesson fortsatte stoppa skott och kontringsspelet kunde utnyttjas. Under de avslutande 30 minuterna mäktade Sävehof med tolv mål, lika många gjorde Brest och slutresultatet skrevs därmed till 17–29.

Med avancemang från det inledande gruppspelet och flera goda prestationer i mellanrundan kan säsongens Champions League-spel slutligen sammanfattas som positivt.

Chans till kvartsfinal i European League! – än lever hoppet..

Ett svängigt derby mot Önnereds HK fick avsluta grundserien av..