Handboll, Champions League, Sävehof - Sporting CP

FÖRLUST I AVGÖRANDET

IK Sävehof föll borta mot Sporting CP i den avslutande gruppspelsmatchen i Champions League. Därmed blir det inget fortsatt spel i turneringen för herrarna den här säsongen.

Med fyra vinster på fyra matcher inleddes höstens Champions League-spel på allra bästa sätt. Den fina starten banade väg för spel om avancemang från gruppspelet och på lördagskvällen skulle allt avgöras. Laget reste ner till Lissabon i Portugal för möte med Sporting CP där vinst eller ett oavgjort resultat skulle leda till vidare spel i turneringen.

Agust Eli Björgvinsson i Sävehof-målet fick en bra start med en räddning på första skottet, men det var ändå Sporting som inledde kvällens målskytte när de lyckades få tag på returen. Kvitteringen till 1–1 kom från Emil Berlin och i samma sekvens ordnade han dessutom en tvåminutare på sin motståndare. Hemmalaget fick ändå ett övertag på tre bollar efter nästan 15 minuters spel, men i det skedet släppte Sävehof inte ifrån dem längre än så. Avståndet minskade därefter, men skulle öka igen innan det var dags för halvtidspaus. Ställningen var då 14–9 med fördel Sporting.

I den första halvleken hade motståndarmålvakten Aljosa Cudic 43 i räddningsprocent och det skulle inte bli mycket lättare att hitta nätet i andra. Sävehof provade med att spela sju mot sex i början på halvlek nummer två, men riktig kontakt med portugiserna blev det inte. Istället för att komma närmare, slutade matchen i förlust med sju bollar när slutresultatet skrevs till 27–20.

Detta innebär att IK Sävehof slutar på plats tre i Champions Leagues grupp C med sammanlagt sex vinster på tio matcher.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..