Handboll, Handbollsligan, Lugi - SŠvehof

FÖRLUST I ÅRETS SISTA MATCH

Sävehofs herrar avslutade året med förlust borta mot Lugi med 25-24.
– En match som på något sätt blir en symbol för säsongen hittills, sade tränare Robert Wedberg efter uddamålsförlusten.

Årets sista match var vad som väntade för Sävehof på torsdagskvällen borta mot Lugi HF. En match där det för Sävehofs del handlade om att bryta en negativ förlustsvit, samtidigt som en bit av luckan upp till övriga topp-åtta-lag skulle täppas igen. 

Den blivande EM-spelaren Johan Jakobsson inledde matchens målskytte och tidigt såg det ut att bli en halvlek med mycket mål i båda riktningar. Istället blev det helt tvärtom. Sävehof hamnade i en måltorka i mitten av den första halvleken och det dröjde nästan 13 minuter innan Viktor Ottosson lyckades bryta den med ett kantavslut. Ett starkt försvarsspel gjorde att inte heller Lugi kunde segla iväg resultatmässigt alltför mycket och när signalen för halvtid kom stod det 12-9 till hemmalaget.
– Vi brände en del bra lägen och både de och vi spelar bra bakåt. Vi höll ändå nere det hyfsat, annars hade det kunna rinna iväg fullständigt under en period. Vi visste också att det brukar vara mycket ställningskrig med Lugi i första och det gäller att ha tålamod mot dem då, sade tränare Robert Wedberg om den första halvleken.

Sävehof fick sedan en bra start på den andra halvleken och närmade sig målmässigt, men ett par lätta fullträffar i tomt mål gjorde att Lugi kunde dryga ut avståndet igen. Tre raka mål av Jakobsson med mindre än tio minuter kvar av matchen gjorde att avslutningen trots allt blev väldigt dramatisk och det skilde blott ett mål med 30 sekunder kvar av matchen. Josip Cavar i Lugi-målet gjorde flera matchavgörande räddningar för sitt lag och stoppade flera Sävehof-avslut, däribland William Bogojevics distansskott i slutsekunden som kunde ha gett delad poäng. Istället vinner Lugi med 25-24.

Förlusten innebär att Sävehof ligger kvar på åttonde plats i tabellen. Med anledning av EM-slutspelet väntar nu ett uppehåll i Handbollsligan för herrarna och deras nästa match spelas således inte förrän den 31:e januari hemma mot Ricoh.
– Det ska bli skönt att kunna slipa på detaljerna nu, även om vi såklart hade velat gå till uppehållet med en vinst, avslutar Wedberg.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..