Förlust i andra kvartsfinalen

Matchen inleds jämnt av båda lagen som spelar bra både framåt och bakåt. Även målvakterna gör ett bra jobb och får fin hjälp av försvaret. Olle Forsell Schefvert är på ett riktigt bra skjuthumör och gör flera mål på Torbjörn Sitterup Bergerud. Sävehof byter runt lite spelare på niometer och Jonathan Edvardsson och Niclas Fingren kommer in i matchen. Det blir några bortkastade bollar och lite okoncentrerat i anfallsspelet då tar Magnus Johansson timeout efter 16 minuter och ställningen är 7-10. Lugi fortsätter efter timeouten att använda sina kantspelare och kontra in mål på Sävehof och ett bra målvaktsjobb av Torbjörn Sitterup Bergerud. Bortalaget drar ifrån mer och mer och när det har gått 21 minuter tvingas man till en ytterligare timeout av Sävehof där Magnus Johansson inte är glad över lagets prestation. Efter timeouten gör Sävehof mål och och får med sig en utvisning på Otto Lagerquist då man väljer att spela med västspelare. Utvisningen slutar 1-1. Lugi tar en timeout precis när det är en minut kvar av den första halvleken men tanken som Lugi hade slog inte in och den första halvlekens resultat skrevs till 11-17.

 

I den andra halvleken får Sävehof kämpa sig tillbaka in i matchen igen och krigar och kämpar mot Lugis försvar som är bra. Jacob Wickman Modigh och Olle Forsell Schefvert blir lite för heta en stund och det blir lite gruff på planen men som resulterar i att man får varsin utvisning och lagen spelar 5 mot 5 i 2 minuter. När det har gått 43 minuter av matchen och ställningen är 18-22 får Lugis Nemanja Milosevic lämna planen i två minuter och Lugi väljer att spela utan sin västspelare. Utvisningen slutar 1-2. Strax därefter får man en ny utvisning på Niclas Paradis och den utvisningen vinner Sävehof med 1-0. Lugi drar ifrån och man har Lugis målvakt som tar det mesta som gör att Lugi får ett försprång och det gör att Sävehof får en uppförsbacke. Både Niclas Fingren och Tobias Albrechtson får utvisningar och man spelar nu med fyra utespelare på planen mot Lugis 5 spelare. Utvisningen slutar 0-2.

Men Sävehof hinner inte ikapp gästerna utan närmar sig något men inte tillräckligt i dom sista minuterna vilket gör att Lugi tar med sig två poäng ifrån Partillebohallen med resultatet 26-29 och Olle Forsell Schefvert och Zoran Roganovic blir matchens bästa spelare.

IK Sävehof – Lugi HF 26-29 (11-17)

Målskyttar:

IK Sävehof: Olle Forsell Schefvert 8, Viktor Ottosson 6, Sebastian Karlsson 3, Atli Ingólfsson 2, Tobias Albrechtson 2, Eric Forsell Schefvert 2, Jonathan Edvardsson 1, Victor Fridén 1.

Lugi HF: Zoran Roganovic 8, Hampus Jildénbäck 6, Jacob Wickman Modigh 4, Alfred Jönsson 3, Andreas Arrman 3, Otto Lagerquist 2, Simon Jeppson 1, Nemanja Milosevic 1, Gustav Sjölin1.

Utvisningar: IKS 4×2 LHF: 7×2

Domare: Niclas Widell/ Jonas Åström

Publik: 1106

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..