Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 2, Sävehof - HK Malmö

KNAPP FÖRLUST I KVARTSFINAL 2

Bortavinster har varit melodin i säsongens möten mot HK Malmö och så blev det även när kvartfinalsserien vände tillbaka till Partille Arena på torsdagen. En genomgående jämn tillställning slutade med Sävehof-förlust 25-26.

Den första kvartsfinalen mellan lagen blev ingen målfest och starten på torsdagens möte gav liknande indikationer. Det dröjde nästan fyra minuter innan något av lagen hittade nätet och då var det Malmö som lyckades. De kom även att göra 2-0, därför var det viktigt att Gustaf Wedberg sedan kunde öppna även det gulsvarta målskyttet.

William Bogojevic noterades för två tidiga tvåminutersutvisningar i den första kvartsfinalen och den här gången var det Christoffer Brännberger som fick samma bestraffning. Sävehof fick spela med en man mindre i sex av de inledande tjugo minuterna, men trots detta var det jämnt i matchen med 7-8 på jumbotronen med fördel Malmö vid den tidpunkten.

Sedan började matchen svänga över till Sävehofs favör. Joakim Larsson, som varit briljant på sistone, kvitterade till 10-10 när Sävehof för första gången i matchen fick spela med en spelare extra på planen. Samma Larsson gjorde även nästa mål och gav på så sätt Sävehof ledningen för första gången i matchen. Ställningen efter 30 minuters spel var dock helt jämn och Malmö hade till och med kunnat vara en boll upp, men då klev Agust Eli Björgvinsson fram med en jätteräddning som gjorde att det stod 11-11.
– Jag tycker matchen nästan såg ut som den i Malmö. Vi åkte på en massa utvisningar och gula kort i början, medan de inte får någonting så vi får kämpa i uppförsbacke där i början och så står det elva-lika i halvlek sen, konstaterade Anders Eliasson. 

Oskar Sunnefeldt drog igång målskyttet i andra och överlag var det en fin start där Sävehof fick ett litet övertag med två bollar sedan Viktor Ottosson balanserat sig till ett öppet läge fram till 14-12. Ledningen ökade även till tre bollars marginal, men sedan kom Malmö ikapp och i slutändan var det inte mycket som skiljde lagen åt.
– I andra halvlek hade vi 17-14 och det är många bitar som känns bra. Sen så var det lite olyckligt att de kom ikapp och det blev lite stressat och vi fick inget flyt i det. 

Med fem minuter kvar av ordinarie tid klev gästerna upp i en tvåmålsledning och för att mobilisera tog Andreas Stockenberg och Anders Eliasson timeout för att ge några avslutande direktiv. Cirkuskonster signerat Wedberg och Sunnefeldt tog Sävehof blott ett mål bakom Malmö och det öppnade sig även ett sista läge för kvittering men olyckligtvis brändes det. Slutresultatet skrevs till 25-26 vilket innebär att det är kvitterat i kvartsfinalserien.
– Sista tio är en kamp och det kan gå lite hur som helst. Det rullade Malmös väg och så ska det väl vara.
– Vi är inte skarpa i våra lägen, vi spelade oss fram till massa fina lägen men vi gjorde inte mål. Det påverkar och då blir det jobbigare.

Nu väntar kvartsfinal 3 nere i Malmö och Eliasson ser att det finns mer att hämta från Sävehof-lägret.
– Vi har sparkapital. ”Bogo” (William Bogojevic) kom inte upp i sitt och Gzim (Salihi) kom inte upp i sitt bland annat så det finns mer. Vi gör det mycket bra, men inte tillräckligt. Det finns mer att ge och det är några matcher kvar och det är positivt.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..