MatchrapportSkjernhemmaHemsida_nyhet-Återställd

FÖRLUST HEMMA MOT SKJERN

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen i huvudrundan av EHF European League. Ett måls skillnad i vardera halvlek i fördel till Skjern Håndbold ledde fram till att slutresultatet landade på 27–29.

För en vecka sedan gjorde Skjern 45 mål på Gorenje Velenje, således var Sävehof förvarnade om vilket typ av motstånd som väntade i Partille Arena på tisdagskvällen. Laget svarade upp till uppgiften med ett enormt slit i defensiven där aggressiviteten var uppskruvad till max. I den första halvleken pressades motståndarna ofta till skott från trängda lägen och det var nästan mer regel än undantag att domarna signalerade för passivt spel.

Sett till offensiv utdelning var det inte mycket som skiljde mellan lagen där halvtidsresultatet skrevs till 12–13. Därmed var det försprång med uddamålet för Skjern in i den andra halvleken.

En bit in i halvlek nummer två fick Skjern en lucka att gå på, vilket i slutändan skulle visa sig väga tungt. Med kvarten kvar att spela var ställningen 17–22 och som mest skiljde det sex mål mellan lagen. Innan signalen för fulltid skulle Sävehof ta sig något närmare och efter 60 minuters spel visade jumbotronen i Partille Arena 27–29.

Om en vecka ställs lagen mot varandra på nytt. Då finns det chans till revansch mot Skjern på dansk mark.

IK Sävehofs målskyttar: William Andersson Moberg 6, Emil Berlin 4, Sebastian Spante 4, Óli Mittún 4, Felix Möller 3, Gustaf Wedberg 3, Pontus Brolin 2 och Alexander Westby 1.

Skjern Håndbolds målskyttar: Joaquim Nazaré 8, Noah Gaudin 7, Senjamin Buric 4, Emil Bergholt 3, Viktor Bergholt 2, Lasse Mikkelsen 2, Nikolai Vinther 1, René Rasmussen 1 och Jakob Rasmussen 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..