Handboll, Handbollsligan, Sävehof - HK Malmö

FÖRLUST HEMMA MOT MALMÖ

Det blev förlust i den sista hemmamatchen innan slutspelet för IK Sävehof. En mäktig upphämtning i den andra halvleken höll på att leda till poäng, men i slutändan var det gästande HK Malmö som plockade med sig vinsten.

IK Sävehof fick en positiv start på matchen. Gustav Davidsson har tagit mycket initiativ i de senaste matcherna och visade samma hunger när han fick chansen från start mot HK Malmö. De två första gulsvarta målen var det lagets nummer 25 som fixade och när sedan William Bogojevic skickade in en projektil fram till 3-2 såg det bra ut. Via straffkast satte sedan ”Bogo” 4-2 på ett säkert sätt och därefter spelade han även fram till nästa Sävehof-mål.

Vid halvlekens mitt svängde matchen dock över till Malmös fördel. Fjolårets SM-finalister lyckades då gå upp i en tremålsledning och innan halvleken var över hade underläget ökat till hela åtta mål. Jumbotronen i Partille Arena visade 12-20 efter 30 minuters spel, där ett antal av målen hade tillkommit när Sävehof-målet var tomt.

Jonathan Edvardsson var en av dem som verkligen försökte elda igång laget i inledningen på andra genom att skicka positiva kommentarer till lagkamraterna. Och Sävehof började även ta sig närmare och närmare gästerna. Med halva halvleken kvar att spela var avståndet halverat och en av dem som fick bäst utdelning var Sebastian Karlsson som bland annat hittade nätet tre gånger i följd. Dessutom stod Agust Eli Björgvinsson för flera fina parader i viktiga skeden som öppnade upp möjlighet i offensiv väg.

Med fyra minuter kvar att spela satte Joakim Larsson 27-29 och Sävehof hade verkligen jobbat sig tillbaka in i matchen. Det skulle även komma en kvittering när Viktor Ottosson levererade 30-30 och lagen var tillbaka på lika. Förhoppningen var att laget skulle fortsätta på inslagen väg, men i matchens slutskede lyckades Malmö säkra segern med 33-31.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..