Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 2, SŠvehof - Malmš

FÖRLUST EFTER FÖRLÄNGNING

Det var slutspelsstämning i Partille Arena när kvartsfinal nummer två mot Malmö spelades på måndagen. Matchen slutade i förlust för Sävehof med 27-31.
– Känns som att vi gjorde en jättebra match men en dålig förlängning, sammanfattade Joakim Larsson insatsen.

Kvartsfinalserien mot HK Malmö vände på måndagskvällen hem till Partille. Det första mötet spelades en vecka tidigare och då blev det Sävehof-förlust med 18-22 och för att undvika att hamna i 0-2 i matcher var laget därför tvingade att ta revansch denna kväll.

Sävehof fick en fin start på matchen där laget höll nollan under en tidig tvåminutare på Vetle Eck Aga. Därifrån kunde laget sedan ta ledningen, men matchens början präglades annars av en hel del skott som inte letade sig in mellan stolparna. Halvleken som helhet var jämn, lagen turades om att ha ledningen och aldrig blev differensen mer än två mål åt något håll. Bland halvlekens höjdpunkter hittas två raka straffräddningar signerade Per Sandström och att Joakim Larsson fick sina första minuter sedan skadan.
– Det var jättekul att få vara med igen. Jag har varit borta ett tag så det här har jag jobbat hårt för, sade Larsson om att få vara tillbaka på banan.

När de avslutande 30 minuterna skulle ta sin början var det Malmö som satt i förarsätet med ledning 11-10. Gästerna rivstartade sedan den andra halvleken och gjorde fyra mål på de första fem minuterna. På så vis skapade de sig en lucka. Stämningen i arenan började byggas upp mer och mer för varje minut som matchen pågick och Sävehof-spelarna visade samma inställning nere på plan. William Bogojevic smällde upp en boll i krysset, Oskar Sunnefeldt vräkte in ett reduceringsmål och Jonas Larholm visade upp sina akrobatiska kunskaper när han i luften tog emot en passning och avslutade i mål i samma rörelse. Det hårda arbetet gav betalt och med tre och en halv minut kvar prickade Sebastian Karlsson in kvitteringen som innebar 21-21. Två mål från respektive lag på de återstående minuterna innebar att matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen fick Malmö en drömstart och var uppe i en fyramålsledning efter den första förlängningshalvleken. Den här gången kunde inte Sävehof hämta upp underläget och matchen slutade 27-31.
– Det är tråkigt. Vi hade chansen men nöp den inte. Det är surt, men i förlängningen var det små marginaler. Vi spelade väldigt bra i första försvarsarbetet, men de satte den. Hade vi tagit den så hade kanske matchen fått en annan utveckling, spekulerade manager Anders Eliasson efter slutsignalen.
– Vi stod upp idag och var ett steg närmare än nere i Malmö sist. Vi ska ta det ytterligare ett steg nu på onsdag.

För det är på onsdag (28:e mars) som den tredje kvartsfinalen mellan lagen spelas, då är det Malmö som har hemmaplan.

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..