Handboll, Dam, SHE, Semifinal 3, Skuru - SŠvehof

FÖRLUST EFTER FÖRLÄNGNING

Semifinal nummer tre slutade med Sävehof-förlust efter en jämn historia där förlängning krävdes för att skilja lagen åt. Skuru vann slutligen med 28-27.
– Det var mer kamp än taktik idag, sade tränare Henrik Signell efter matchen. 

Vi fick se en tillknäppt inledning på matchen där det dröjde tre och en halv minut innan första målet kom. Det gick till Skuru, men Julia Eriksson kvitterade bara sekunder efteråt. Sävehofs första ledning kom efter knappt sex minuters spel genom Linnea Pettersson, som stod för en bra insats matchen igenom och offensivt blandade hon känsliga lobbar med kanonskott. Mot slutet av halvleken började Sävehof få ett tydligare kommando, vilket gjorde att laget hade ledningen med 15-13 i halvtid.

Om den första halvleken började målsnålt, var det helt tvärtom i inledningen av den andra. Hemmalaget började den andra halvleken bäst och gick upp till 17-17 på mindre än fyra minuter. Det fortsatte sedan att vara en jämn match i högt tempo med knappt någon avblåsning för passivt spel. Vid matchminut 60 gick det fortfarande inte att skilja lagen åt och förlängning fick därmed avgöra.
– De krigade på väldigt bra och vi fick problem med att göra mål i andra. Vi blev lite för individuella och släppte inte bollen tillräckligt mycket, sade Henrik Signell om den andra halvleken. 

Ställningen inför förlängningen var 25-25 och det började bra för Sävehofs del när Wilma Kroon Andersson stod för en vacker parad i första spelsekvensen. Men målskyttet stannade även av för Partille-laget och den första förlängningshalvlekens enda mål gjordes av Skuru. Det var den marginalen som skulle visa sig fälla avgörandet, för trots att Joanna Lindvall-Haggren gjorde dubbla mål under de avslutande fem minuterna så var det Skuru som tog hem vinsten med 28-27. Sista läget för Sävehof att kvittera kom på frikast där dock Ida Odéns avslut stoppades av det uppställda Skuru-blocket.
– Vi visste på förhand att detta var deras sista chans och visste att de skulle kriga hela vägen. Det var små marginaler som avgjorde, mindre än tidigare. Vi har fortfarande ett övertag inför nästa match.

Semifinalserien återvänder således till Partille Arena för ett fjärde möte mellan lagen. Den matchen spelas på söndag (29:e april) med avkast 17:30. Fram till dess ska spelarna ladda om.
– Vi ska se till att återhämta oss, göra analysen som krävs och sedan tar vi nya tag då, sade Signell avslutningsvis.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..