FÖRLUST BORTA MOT MALMÖ

IK Sävehof fick inte med sig några poäng hem från onsdagens möte i Handbollsligan med HK Malmö. En period mitt i matchen gjorde att avståndet blev för stort för att hämta ikapp denna gång.

Det var en positiv start på matchen där Sävehof gick upp i ledning. William Bogojevic spräckte nollan och smällde in tre av lagets sex första mål i matchen. För den som ville se en målrik historia var det här den perfekta inledningen där det efter drygt tio minuters spel stod 7–7 på resultattavlan i Baltiska Hallen.

Efter ungefär tjugo minuters spel hamnade Sävehof i underläge för första gången och avslutningen på halvleken var böljande. Sebastian Spante såg till att ledningen återtogs när han satte dit 10–9 från sin position på vänsterkanten, men det skulle ändå vara underläge när han och hans lagkamrater gick tillbaka till omklädningsrummet för halvtidsvila. Med ett skott i sista sekvensen såg Fredrik Lindahl till att ta Malmö två bollar upp, vilket gav en sur smak på halvlekens slutskede för Sävehofs del.

Hemmalaget fortsatte på den inslagna vägen i starten på andra och ökade försprånget till fem bollars marginal. Tre raka mål från gulsvart tog laget tillbaka in i matchen på ett bra sätt, där trion på nio meter med ”Bogo”, Jonathan Edvardsson och Gzim Salihi i tur och ordning nätade.

Så nära som att få till ett kvitteringsläge kom dock aldrig Sävehof. Istället hittade Malmö rytmen igen, drog ifrån och kunde vinna med 28–24.