Handboll, Champions League, SŠvehof - Kšpenhamn

FÖRLUST BORTA MOT KÖPENHAMN

IK Sävehof avslutade säsongens Champions League-spel med förlust borta mot Köpenhamn Handboll. Danskorna vann till slut med 33-22.

Matchen fick en jobbig inledning för Sävehofs del där Köpenhamn direkt lyckades rycka ifrån till en 4-0-ledning och inget gulsvart mål under de första sex och en halv minuterna. Rasmus Overby tog då en timeout och påpekade att bolltempot var tvunget att höjas. I det efterföljande anfallet gjorde Nina Dano entré och talangen tvekade inte när skottläget dök upp. På så vis ordnade hon lagets första mål för eftermiddagen, men det fick tyvärr ingen förlösande effekt. Istället kunde hemmalaget göra fyra nya innan nästa Sävehof-mål kom. En andra timeout följde sedan, men det var Köpenhamns halvlek från start till mål och vid halvtid stod det 19-6 till det danska huvudstadslagets favör.  
– Det var katastrof, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby angående den första halvleken och det som låg till grund för den stora målskillnaden mellan lagen.
– Vi ska våga gå på mål. Den första timeouten tog jag när vi låg under med fyra och hade svårt att göra mål, den andra för att vi skulle visa stolthet för klubbmärket.

Den andra halvleken började betydligt bättre för Sävehof och det tog inte mer än elva minuter för att komma upp i lika många mål som laget lyckats åstadkomma under hela den första halvleken. Med 23-12 på resultattavlan vid det läget var det förstås fortfarande en lång väg upp till Köpenhamn, men att sikta på att vinna halvleken och avsluta snyggt var något laget försökte och även lyckades med. Slutresultatet skrevs till 33-22 till Köpenhamn och Sävehof lyckades alltså vinna den andra halvleken med två bollar.
– I andra ville vi visa att vi är ett lag och att vi skulle kriga allt vad vi hade. Vi hade en lite ära att spela för och det tycker jag delvis att vi klarar av.

Nu väntar ett EM-uppehåll för damlaget och nästa match spelas inte förrän 22:e december borta mot Kungälvs HK.
– Det känns jättebra med uppehåll nu, vi har haft många matcher det senaste. Nu ska vi bygga upp grundfysiken och även utveckla spelet, avslutade Overby.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..