Handboll, Dam, Champions League, SŠvehof - Brest

FÖRLUST BORTA MOT BREST

Champions League-match nummer fyra för säsongen spelades på söndagseftermiddagen i västra Frankrike där Brest Bretagne stod för motståndet. Senast lagen möttes blev det förlust med 27-39 så en tuff match var att vänta.

Efter ett par mållösa minuter i inledningen var det Linnea Pettersson som drog igång målskyttet i matchen och skapade på så sätt energi för laget. Annars var det främst hemmalaget som satte sin prägel på matchstarten. Överlag var det många korta, men effektiva anfall från Brest som gjorde att de kunde skaffa sig ett gap ner till Sävehof på åtta mål efter tjugo minuters spel. Vid ett tillfälle var det dessutom ett märkligt domaragerande när Brest fick ett mål godkänt trots att bollen tydligt inte var över mållinjen. Ibland gäller det att ha marginaler med sig också.
– Vi visste att det var en tuff match och första kvarten är vi exakt där vi har pratat om tidigare, att det är mer spring och hög internationell kvalitet, säger huvudtränare Rasmus Overby om den första delen av matchen.

Sedan följde den bästa Sävehof-perioden i matchen där laget i gulsvart fixade fem raka mål och lyckades på så sätt skapa kontakt med det franska laget. I halvtid visade resultattavlan 19-14 till Brest.
– Sista kvarten i första halvlek är jag väldigt nöjd med och då lyckas vi spela ett mer direkt anfallsspel.

Vi fick se en bra första hälft på den andra halvleken där lagen spelade jämnt med varandra. Amelia Lundbäck imponerade med såväl genombrott som skott från lite längre avstånd. Emma Fernis var glödhet i senaste matchen mot Boden och tog med sig den energin in i den här matchen. Sett till hela matchen stod Lundbäck och Fernis för fem respektive sex mål var och var med det framgångsrikast i Sävehof.

Istället för att krympa avståndet till två-tre måls marginal och verkligen få kontakt, var det Brest som visade sig vara starkast mot slutet av matchen. Då rann det iväg och till slut blev det förlust med åtta bollar, 34-26.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..