Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Györi

FÖRLUST BORTA MOT BREST

En bra start på matchen räckte inte för att störa obesegrade Brest Bretagne i huvudrundan av Champions League på söndagskvällen. Det blev förlust med 22–31.

Direkt i matchens första anfall hittade Emma Fernis rätt med ett distinkt kantavslut och såg till att ge Sävehof ledningen. Sofie Börjesson i mål stoppade första motståndarförsöket men i samma sekvens menade domarna att det skulle vara straff och Ana Gros satte dit den tidiga kvitteringen.

Det gulsvarta försvaret stod mycket bra, fungerade som en enhet och klev upp i helt rätt lägen. Detta innebar att Sävehof endast släppte in ett mål på de inledande åtta minuterna och befann sig i ledning med 4–3 efter den första kvartens spel. En del tekniska misstag i offensiven gjorde att Brest kunde kvittera och så småningom kliva förbi. De tycktes hitta en annan rytm, kom till betydligt snabbare avslut och började skapa en lucka ner till Sävehof. När det var dags för halvtid hade den vuxit till sju bollar, med ställningen 7–14.

Den andra halvlekens två första mål kom från Brest, men sedan såg Amelia Lundbäck och matchens bästa Sävehof-målskytt, Nina Dano, till att återställa måldifferensen till sju. Avståndet skulle krympa med några bollar ytterligare och återigen var det alltså Sävehof som inledde halvleken starkast. Lundbäck tog kraftfulla distansavslut, Ida Lagerbon snurrade sig fri och Lina Cardell kom flygande fram på högerkanten.

Precis som i den första halvleken var det ändå hemmalaget som avslutade bäst. En viss Isabelle Gulldén visade upp sitt briljanta spelsinne vid ett par tillfällen och efter 60 minuter visade resultattavlan att det blev gulsvart förlust med 22–31 nere i Frankrike.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..