MatchrapportHammarbybortaHemsida_nyhet-Återställd

FÖRLUST BORTA MOT BAJEN

I första matchen tillbaka efter landslagsuppehållet fick IK Sävehof en tuff resa mot Hammarby IF i Stockholm. Tidigt ledde hemmalaget med 7–1 och slutresultatet skrevs till 33–26.

I Eriksdalshallen ställdes Sävehof på onsdagskvällen mot ett Hammarby som i serieavslutningen siktar på att säkra andraplatsen. Svartklädda Sävehof var första lag att hitta nätet, men sedan slog Hammarby till med sex raka mål innan huvudtränare Michael Apelgren i den sjunde spelminuten lade fram timeout-kortet.

Det gulsvarta målskyttet kom sedan igång bättre och antalet insläppta mål minskade, så drygt en kvart in i matchen var det kontakt på allvar igen. Gustaf Wedberg såg till exempel till att det enbart skiljde en boll när han reducerade till 10–11 från straffkastlinjen.

När “Bajen” fick chans i numerärt överläge stack de dock ifrån på nytt när de vann tvåminutersperioden med 3–0. Totalt ledde Hammarby med 16–12 efter 30 minuters spel.

Hemmalaget kunde sedan spela på sin ledning och som närmast befann sig Sävehof tre bollar bakom Hammarby i den andra halvleken. Matchen avgjordes utan dramatik och det blev gulsvart förlust med 26–33.

Två matcher återstår av grundserien där lördagen bjuder på match mot IFK Kristianstad i Partille Arena innan seriespelet avslutas borta mot HF Karlskrona nästa vecka.

Hammarby IF:s målskyttar: Martin Dolk 6, Henrik Olsson 5, Edwin Aspenbäck 5, Ludvig Lindeberg 4, Viktor Ahlstrand 4, Oliver Wigmark 3, Anders Wik Rydberg 2, Robin Sanderhem 2, Kevin Johansson-Eggan 1 och Jakob Magnusson 1.

IK Sävehofs målskyttar: Gustaf Wedberg 6, Óli Mittún 5, Adam Blanche 3, Felix Möller 2, Alexander Westby 2, Tobias Johansson 2, Pontus Brolin 2, David Sandberg 2, Emil Berlin 1 och Malte Celander 1.