Handboll, Handbollsligan, AlingsŒs - SŠvehof

FÖRLUST BORTA MOT ALINGSÅS

Det blev förlust för IK Sävehof borta mot Alingsås HK i Handbollsligan på onsdagskvällen. Ett stort underläge var på väg att hämtas ikapp, men det räckte inte hela vägen denna gång och förlustsiffrorna skrevs till 32-38.

Det var fem jämna första minuter på matchen i Estrad där lagen följde med varandra i målprotokollet. Sedan började Alingsås koppla ett allt starkare grepp om tillställningen och efter dryga tjugo minuter var deras ledning uppe i sju måls marginal. Sedan började Sävehof klättringen uppåt och vid halvtid var differensen mellan lagen inte mer än två bollar, 18-16.
– Vi låg under rejält ett tag i första halvlek, men valde att spela sju mot sex och där gjorde Jonas (Larholm) ett bra jobb. Vi hade en bra feeling i paus samtidigt som vi visste att vi inte hade spelade bra i försvaret. Att släppa in 18 är på tok för mycket, säger manager Anders Eliasson om den första halvleken.

Den andra halvleken var länge mycket jämn. Vid två tillfällen skiljde det inte mer än ett mål mellan lagen, men det där sista klivet upp jämsides med Alingsås kom aldrig. En intensiv avslutning på matchen, innehållandes bland annat tre röda kort på Sävehof-spelare, var inte gynnsamt i jakten på att komma ikapp och kvällen avslutades med förlust 32-38.
– Vi försökte göra en bättre andra halvlek och den var väldigt jämn. Vi hade lite chanser att komma ikapp men vi brände en del.
– Vi tar med oss det här och ska lära oss något av det. Vi ser fram emot att möta dem igen och vi är ändå fulla av entusiasm inför fortsättningen, avslutar Eliasson.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..