Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 1, Sävehof - GUIF

FÖRDEL SÄVEHOF I ÅTTONDELSFINALMÖTET

IK Sävehof inledde åttondelsfinalmötena med Ystads IF på hemmaplan och skapade sig tidigt ett målmässigt övertag som behölls matchtiden ut. Till returmötet i ATG Svenska Cupen har laget nu med sig ett försprång på nio bollar.
– En fantastisk insats, sade huvudtränare Michael Apelgren efter matchen.

Efter full pott från båda lagen i shootout-spelet visade jumbotronen i Partille Arena 3–3 vid avkast mellan IK Sävehof och Ystads IF i det första åttondelsfinalmötet. Snabbt ordnades ett gulsvart försprång på flertalet bollar där Bertram Obling öppnade strålande mellan stolparna.

– Han var grym i dag och gav oss ett lugn som gjorde att vi fick föra matchen. Ska han spela handboll på det här sättet i år så blir det kul, konstaterade Michael Apelgren.

En kvart in i matchen hittade Sebastian Spante rätt från sin vänsterkant när han ordnade 13–6 och efter ytterligare 15 minuters spel hade övertaget vuxit till åtta bollars marginal.

I ställning 22–14 visslades den andra halvleken igång och bland det första som hände var att Obling på nytt visade upp sina kvaliteter. Denna gång var det ett distansavslut från Kim Andersson som stoppades med vänsterarmen. Sävehof behöll sedan kommandot matchtiden ut och fick med sig 36–27 från första mötet med Ystads IF.

– Jag tycker det var jättemånga som var duktiga i dag och det var fantastiskt kul att vi presterade så här bra. Sedan är det som det är i de här cupmatcherna med Europacup-modellen att vi bara har spelat första halvlek.

– Vi fick förbereda oss ganska länge på den här matchen och ville ha revansch efter att ha varit lite dåliga i Kungälv senast. Nu var vi noggrannare med allting.

Returmatchen spelas på bortaplan den 18:e september, men innan dess väntar både premiär och hemmapremiär i Handbollsligan mot IFK Kristianstad respektive IFK Ystad.

– Det är klart att vi bör lösa det i returen, men jag har själv varit med och spelat Europacup och om man spelar på bortaplan och det går dåligt från början så kan motståndarna få momentum och helt plötsligt är man i problem för att man har allting att förlora. Det är det svåra, men för oss gäller det bara att fortsätta. Överlag har vi en svår september med Kristianstad borta, Ystad borta och Skövde borta så vi får verkligen bekänna färg direkt, sade Apelgren om det kommande spelschemat.

IK Sävehofs målskyttar: Rune Schröder 7, Sebastian Spante 5, Sebastian Karlsson 5, Gzim Salihi 4, Felix Möller 3, Elias Ellefsen á Skipagötu 3, Olle Ek 2, Pontus Brolin 2, Jonathan Stenbäcken 2, Marcus Lennernäs 2 och Kelvin Roberts 1.

Ystads IF:s målskyttar: Julius Lindskog Andersson 6, Jakob Nygren 4, Johan Dahlin 4, Hampus Karlsson 3, Philip Stenmalm 2, Kim Andersson 2, Knud Ronau Larsen 2, Jonathan Svensson 2, Anton Månsson 1 och Dalibor Doder 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..