181114_johanna_forsberg_640

”FOPPA” STANNAR!

Johanna Forsberg förlänger kontraktet med Sävehof.

Landslaget, månadens spelare, linjegigant och senast igår, matchens lirare och sju mål mot Skara i kvartsfinal 1, inte konstigt att vi är extremt glada över att berätta att Johanna förlänger med Sävehof till 2021.

Johanna startade sin karriär i Sävehofs handbollsskola som så många andra åttaåringar. I laget är åtta spelare från Handbollsskolan, endast Elin Hallagård och Christina Elm kom till Sävehof äldre än som juniorspelare.

Efter SM-guldet 2015 lämnade den då 19-åriga mittsexan Sävehof för spel i BK Heid. Ett sätt för Johanna att utvecklas i sin handbollsroll. Johanna återvände inför årets säsong och därefter har karriären gått spikrakt uppåt.

I SHE är Johanna på en femte plats över ligans bästa spelare med 59,44 MEP och 86 mål på 22 matcher.

– Väldigt roligt att få fortsätta representera Sävehof. Sävehof är en engagerad och professionell förening där jag känner att jag har fortsatt bra förutsättningar för att utvecklas. Jag trivs väldigt bra i laget och ser fram emot att få fortsätta spela en rolig och fartfylld handboll ihop, säger Johanna.

– Johanna Forsberg har utvecklat sig enormt denna säsong och har visat att hon klarar att hålla en hög nivå under hela säsongen. Hon har utvecklat sitt försvarsspel och är ett ständigt hot i kontrings- och anfallsspelet. Som tränare är jag väldig positiv över att förlänga med en landslagsprofil och vi tror mycket på henne i framtiden, säger Rasmus Overby

– En spelare på väg uppåt och framåt i sin karriär. Uttagningen till senaste landslagssamlingen visar på hennes potential. En träningsvillig och motiverad person.
Roligt att knyta an henne för fortsatta framgångar tillsammans, säger Hanna Fogelström

8 Johanna Forsberg
Född: 1995
Bostadsort: Göteborg
Födelsestad: Göteborg
Position: M6 / Linje
Längd: 177 cm
Vikt: 75 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 5
Till Sävehof: Egen produkt
Debut: 2013
Moderklubb: IK Sävehof
Klubbar: IK Sävehof 2017-, BK Heid 2015-2017, IK Sävehof -2014
Landskamper: 6A, 0U
Meriter: 2 SM-guld

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..