Flera Damspelare klara för fortsatt spel i IK Sävehof!

Elin Karlsson och Edijana Dafé har skrivit på för ytterligare 2 år. Ida 0dén och Jenny Ahlm för ytterligare 1 år. Fler spelare klara inom kort. IK Sävehof satsar på framtiden.

Elins Karlsson som kom ny till klubben inför årets säsong har skrivit nytt 2-årskontrakt. Elin kom snabbt in i gänget och spelet. Största skillnaden på att spela i Sävehof och tidigare klubbar är att det är hög klass på alla positioner. Det är också en sån go stämning i truppen säger Elin och ser fram emot nästa säsong.

Vi är också glada att Edijana är klar för ytterligare 2 år. Edijana som haft lite otur med skador men visat att hon är en riktigt duktig och explosiv kantspelare. En härlig spelartyp som vi ser fram emot att få se mer av. Även Jenny Alm är klar för ytterligare 1 år och är en viktig del i vårt lagbygge. Hon är en internationellt bra skytt som vi tror mycket på inför nästa säsong

 – Ida gör nu sin 8 elitserie säsong och har bara blivit bättre och bättre. Ida var brilliant i SM finalen förra året där hon gjorde 10 mål. Ida är en oerhört viktigt spelare för damlaget och en given lagkapten som driver på laget både på träning och matcher. Vi är därför oerhört glada att Ida fortsätter hos oss ytterligare ett år säger klubbens ordförande Susanna Laursen.

Sävehof närmar sig toppen inom internationell damhandboll, om vi hade spelat i våra grannländer hade vi varit topp 4 i Danmark och topp 3 i Norge. de i Danmark spelar fler täta och jämnare matcher än vad vi gör.. Det är väldigt bra för truppen att de har skrivit på för laget och det gör att vi ännu hårdare kan satsa på bättre placeringar i Europa. Förra året sa vi att vi skulle sluta se och lära, det kan faktiskt bli verklighet nu, säger lagets tränare Henrik Signell.

Eftersom ekonomin runt om i Europa går på tomgång så skapar det en förutsättning att få behålla våra duktigaste spelare lite längre. Det är ju också en morot att få chansen att spela internationellt spel och då är det kanske lättare att stanna kvar i Sävehof där man har spelat i Champions league de senaste åren. Sävehof har en vision om att bli ännu bättre och vara ett etablerat Champions League lag och vägen dit blir kortare för varje år.

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..