Handboll, Handbollsligan, Alingsås - Sävehof

FINALREPRISEN SLUTADE I FÖRLUST

På söndagseftermiddagen var det dags för återkomst till Estrad. Från Alingsås har IK Sävehof goda minnen från i våras, men i denna finalrepris blev det förlust med 23–28.

Det var Alingsås som fick fart på målskyttet och ordnade omgående en 2–0-ledning, någon stress över att direkt hamna på efterkälken infann sig dock inte hos Sävehof-spelarna. Med två mål från William Bogojevic och ett från Gustaf Wedberg var matchen vänd och sedan var halvleken under stora delar en jämn historia.

I jämförelse med premiären var spelarrotationen mer påtaglig denna söndag. Speltiden spreds ut bland fler spelare och vi fick exempelvis se Adam Blanche presentera sig på allvar med två betydelsefulla mål från sex meter.

Mot slutet av halvleken ökade de tekniska felen hos Sävehof och det var Alingsås skickliga på att utnyttja. Från lika-läge på 9–9 gick hemmalaget upp i ledning med 14–9 innan signalen för halva matchen kom.

Den negativa tendensen fortsatte även på andra sidan halvtidssignalen. Istället för att krypa närmare, ökade distansen upp till Alingsås. I första plockade Agust Eli Björgvinsson två straffar och i halvlek nummer två var det hemmalagets Niklas Krafts tur att göra det samma. Flytet infann sig aldrig och någon upphämtning fick vi inte se. Mot slutet såg siffrorna ut att kunna putsas till, men efter 60 minuter skiljde det ändå fem mål mellan lagen. Till sist blev det förlust med 23–28.

Handbollsligans premiärhelg med två Sävehof-matcher summeras därmed med en vinst och en förlust. En matchintensiv höst är att vänta och redan på onsdag är det dags för laget att kliva in i Champions League-spelet, då står finländska Cocks för motståndet på bortaplan.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..