Handboll, Handbollsligan, Semifinal 4, Sävehof - IFK Skövde

SÄVEHOF TILL SM-FINAL

IK Sävehof är klart för SM-final även på herrsidan efter att laget besegrat IFK Skövde med 3-1 i matcher. I det som blev den avgörande semifinalen tog Sävehof kommandot från start och var aldrig nära att släppa det.
– Vi gjorde en grym insats och spelade personbästa, sade manager Anders Eliasson efter matchen.

Sävehof visade direkt att inställningen var på topp denna torsdagskväll. Var det inte Gzim Salihi som fick tag i en retur på eget skott och sedan lyckades sätta dit den eller Agust Eli Björgvinsson som levererade dubbelräddningar, så var det William Bogojevic i försvarsposition som hänsynslöst kastade sig efter och vann bollen. Den höga intensiteten gav effekt direkt, för efter drygt fem minuters spel hade laget i gulsvart gått upp till en 4-1-ledning. Signifikativt nog var det lagkapten Jonathan Edvardsson, som alltid bidrar med en hundraprocentig inställning, som prickade in två av målen.

Det här var en ledning som sedan aldrig skulle hotas. Efter en kvarts spel gjorde Joakim Larsson 9-4 och mittsexan utnyttjade de lägen han fick, inspel till Larsson och returer som han själv sög åt sig var ett framgångsrecept. Hans fyra mål i den första halvleken var det ingen som överträffade. Som mest skiljde det sex mål mellan lagen under de första 30 minuterna, men till slut fick Sävehof nöja sig med att gå in till omklädningsrummet för lite vila i ledning med fem. 14-9 visade jumbotronen.

Det var sannerligen ingen broms som sattes i till den andra halvleken heller. Det intensiva försvarsspelet fortsatte och det kom att dröja sju och en halv minut innan Skövde kunde göra sitt tionde för kvällen. Då hade Sävehof utökat försprånget till sju måls marginal och vi fick bland annat se Oskar Sunnefeldt stänka dit sitt första mål för kvällen.

Påhejade av den 2167 personer-starka publiken tycktes det inte finnas någon tvekan om åt vilket håll det här skulle gå. Ledningen var stabil hela vägen in på slutsignalen som till sist förkunnade att matchen slutade 28-23 och att IK Sävehof är klart för SM-final.
– Vi var pålästa, kämpade och ville visa vägen. Det finns massa positiva ord att ta fram just nu så det är jätteroligt, sade en helnöjd Anders Eliasson.
Har du hela tiden känt att ni haft den här nivån i er?
– Absolut, vi har känt och trott på det hela säsongen. Vi har haft skador, sjukdomar och hjärnskakningar under hösten så vi har inte spelat med fullt lag någon gång, men nu är vi samspelta och har fått smaka på att vinna och vet vad som krävs.

Efter att först ha besegrat HK Malmö och nu IFK Skövde med 3-1 i matcher är det Alingsås HK som står på motsatt sida i den kommande finalserien.

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..