Handboll, SHE, Semifinal 4, SŠvehof - Skuru

FINALKLARA EFTER SAGOLIK VÄNDNING

IK Sävehof är klara för SM-final efter att ha besegrat Skuru med 30-29.
– Vi gjorde ett par förändringar och det fick väldigt bra effekt idag, sade tränare Henrik Signell efter matchen.

Det var en match i högt tempo som publiken i Partille Arena bjöds på den här söndagskvällen. Målskyttet drogs igång av Johanna Ahlm och sedan höll Sävehof och Skuru jämna steg med varandra halvleken ut. Runt matchminut 15 hade Sävehof fått ett övertag med tre bollar, men det åts ikapp av gästerna. Halvleken avslutades med ett straffkast för Skuru och Lina Hawia-Svensson såg därmed till att lagen fick gå in för halvtidsvila med 16-16 på jumbotronen.
– Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek rent anfallsmässigt. Vi gjorde 16 mål men fick inte riktigt tag på dem i försvarsspelet, sade Henrik Signell om matchens första halva.

Halvlek nummer två var mycket lik semifinal 3, vilket innebar att det var Skuru som inledde bäst. De gick snabbt ifrån till ledning med 20-17 och lyckades dessutom behålla övertaget länge. Som mest var avståndet mellan lagen sex bollar och med tio minuter kvar av matchen var det fem måls underläge för gulsvart. Mycket talade således för att den här semifinalserien skulle komma upp i fem matcher. Sävehof-spelarna ville dock annorlunda och en sagolik vändning senare hade laget kommit ikapp och förbi Skuru. 

Nyckelsekvenserna under den stora upphämtningen var många. Eller vad sägs om när Julia Eriksson gjorde sitt enda mål i matchen på ren vilja efter en underbar satsning. Eller Olivia Mellegårds bollstöld i defensivt läge och den efterföljande ruschen över hela plan som avslutades stensäkert. Eller när Hanna Örtorp snappade upp en retur trots att hon var omringad av Skuru-spelare och gjorde så att Sävehof kunde etablera anfallsspel igen. Matchen avgjordes definitivt när Amelia Lundbäck fick chansen från straffkastlinjen med tio sekunder kvar. Helt iskallt satte hon dit sin fjärde straff för kvällen och såg till att vändningen fullbordades. Det efterföljande jublet i Partille Arena ekar förmodligen än.
– Jag älskar det läget. Jag hade bara en tanke och det var ”sätt den”, sade segerorganisatören Amelia Lundbäck om situationen där hon avgjorde semifinalserien. 

Finalplatsen är därmed säkrad och för Sävehof blir det den 13:e finalen i rad. Precis som ifjol är det Höör som står för motståndet och den här gången spelas finalen den 10:e maj i Scandinavium. 

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..