Finalen inställd i Sabac.

Challenge Cup finalen som skulle spelats på lördagen fick ställas in då översvärmningar i området gjorde det omöjligt att genomföra idrotts- eller andra arrangemang. På tre dagar har det regnat lika mycket som normalt faller över området på tre månader. På orten Sabac där IK Sävehof skulle mött Metaloplastika Sabac svärmade floden över och 6000 invånare kämpade för att rädda hus och hem från att svepas med av vattenmassorna. Detta är den värsta översvärmningen på 120 år i området och hundratals liv har gått förlorade.

Laget blev informerade redan vid avresan till Belgrad om situationen men det fanns ändå förhoppningar om att kunna genomföra matchen. Väl på plats hade regnet upphört men floderna fortsatte att stiga och ett beslut om att ställa in matchen gjordes lördag morgon. Alla arenor, kyrkor och offentliga byggnader används som husrum för hemlösa och människor som flytt från vattnet.

Nya samtal kommer att ske på söndagen för bestämma när den första matchen skall spelas. Information gällande detta publiceras på vår Facebooksida och Twitter så fort information ges.

Vi hoppas naturligtvis på att matchen skall spelas men i dagsläget går klubbens tankar till alla nödställda och deras anhöriga.

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..