Filippa Idéhn förlänger med två år.

Filippa Idéhn har skrivit på för ytterligare två år. Tillsammans med Johanna Bundsen har Sävehof två världsmålvakter nästa säsong. Filippa kom till Sävehof inför säsongen 2012-2013 från Spårvägen och visade redan från start att konkurrensen som första målvakt skulle bli hård. Men det skapade istället två målvakter som gick från bra till fantastiska.

– Jag har fått många erbjudanden under våren men jag kände mig inte färdig med Sävehof. Nu går vi för att spela Champions League även nästa säsong och vi skall ta ytterligare ett SM-guld i Malmö Arena. Jag tycker Sävehof är en fantastisk klubb att spela i och jag tror att jag kommer utvecklas mycket mer nästa säsong. Det är perfekt att spela ihop med ”Burre” (Johanna Bundsen) för det taggar oss båda att bli ännu bättre än vi är idag och det finns ingen annan klubb som kan konkurrera med det, säger en glad Filippa på väg till landslagets samling inför EM-kvalmatchen mot Serbien på torsdag 27 mars.

– Filippa har haft en fantastisk utvecklingskurva sedan hon kom till laget. Hon har bidragit mycket till lagets framgång och spelat fantastisk bra i Champions League. Det är väldigt kul att vi får ha två så bra målvakter, det är oerhört viktigt internationellt. Tillsammans med Johanna Bundsen kommer Filippa att bli ännu bättre nästa säsong. Filippa har en härlig vinnarskalle och hjälper till att lyfta hela laget med sitt agerande både på och utanför plan. Nästa säsong kommer att bli ännu bättre, säger en nöjd Henrik Signell.

– Vi är väldigt glada, det känns skönt med ett stabilt målvaktspar ytterligare en säsong. Filippa är en stark individ som hela tiden jobbar för att laget och försvaret skall bli bättre. Hennes vinnarskalle och motivation passar väldigt bra in i klubbens filosofi och det sätter nivån för framtiden med ny arena och mer framgångar internationellt, säger Sävehofs sportchef Anders Eliasson.

 

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..