Handboll, SHE, Sävehof - Kristianstad

FEM SEGRAR I RAD

Hemma mot Kristianstad HK kom IK Sävehofs femte seger på raken. Laget lyckades vända ett underläge från halvtidsläget och vann i slutändan med 34–27.

Dubbelevenemang med #viställerupp-matcherna gjorde torsdagskvällen speciell i Partille Arena. Först ut var mötet i SHE med Kristianstad HK och det small rejält i näten åt båda håll i den första halvleken.

Ida Lagerbon inledde målskyttet från sju meter och sedan växlade lagen mål med varandra. Tjugo minuter in i matchen tycktes Sävehof rycka ifrån när laget hamnade tre mål upp, men Kristianstad hängde med bra och när halvleken summerades hade de gått om för första gången. Jumbotronen visade då att ställningen var 15–16.
– Vi var väl inte helt skarpa när det kom till det vi hade pratat om innan matchen. Vi blev lite osäkra och det fick vi prata om till andra halvlek, sade Rasmus Overby.

Tre mål i följd av Ida Lagerbon, Nina Dano och Thess Krönell fick inleda den andra halvleken, vilket tog Sävehof tillbaka till en tvåmålsledning.
– Det gav oss lite andrum och vi kunde ta det lite lugnare. Jag tycker att det är med ett helt annat uttryck som vi kommer ut till andra, det är en helt annan attityd och energi.

Övertaget som etablerats höll laget hårt i och så småningom började det även växa till ett mer bekvämt avstånd ner till gästerna. 34–27 slutade sedan matchen och just förmågan att komma tillbaka från underläge är något att bära med sig framöver.
– Vi fick till fler spelstopp och hjälpte vår målvakt mycket mer i andra. Framförallt är jag nöjd med att vi kan höja oss från första till andra halvlek, det blir viktigt för oss framöver. För vi kommer att spela matcher där spelet inte alltid fungerar, menade Overby.

IK Sävehofs målskyttar: Ida Lagerbon 8, Mathilda Lundström 5, Thess Krönell 4, Jamina Roberts 4, Nina Koppang 3, Nina Dano 3, Thea Blomst 3, Laura Jensen 2, Louise Rundcrantz 1 och Trine Mortensen 1.

Kristianstad HK:s målskyttar: Sarah Carlström 6, Jovana Bogojevic 5, Maja Hansson 5, Martina Crhova 5, Caroline Månsson 3, Emilia Andersson 1, Amanda Kullenberg 1 och Martina Weisenbilderova 1.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..