Handboll, SHE, Sävehof - Heid

FEM RAKA SEGRAR

IK Sävehof kontrollerade söndagens match mot Kungälvs HK från start till mål. Laget gick snabbt ifrån till en femmålsledning och till sist säkrades femte SHE-segern i rad med siffrorna 31–20.
– En bra match där många presterade, summerade huvudtränare Rasmus Overby.

Matchens två första mål kom från Nina Koppang respektive Trine Mortensen och den här gången skulle Sävehof få den matchstart laget önskade sig. Förvisso stod Kungälv för de nästföljande två målen, men sedan hittade Gulsvart rätt fem gånger i rad.

Just fem bollar skiljde sedan lagen åt i paus när jumbotronen i Partille Arena visade att ställningen var 14–9.
– Det här var en match där vi började bra och där vi kom ut som åskan och blixten, uttryckte Rasmus Overby.
– Egentligen tycker jag att vi borde leda med mer än vad vi gjorde i halvtid. Vi gjorde mycket rätt och stod bra i försvaret, så när vi gick plus fem i halvtid var vi inte supernöjda, även om det var bra att leda med fem.

Främst målproduktion under matchinledningen på individnivå var det Frida Rosell som stod för. Tre gånger nätade niometersspelaren i öppet spel och när hon fick chansen från straffkastlinjen begicks heller inga misstag.
– Jag tycker det var kul att se att Frida Rosell tog chansen när hon fick plats i startsjuan. Hon levererade en bra handbollsmatch i dag, berömde huvudtränaren.

I första halvlek inledde Koppang målskyttet och efter pausen slog hon till omgående igen. Högernian gjorde såväl 15–9 som 16–9 och ganska snart ledde Sävehof med tio bollar.
– Vi kände att vi hade mer att ge och i andra halvlek fortsatte vi. Även om vi gjorde byten så kom de nya in och levererade.

Genomgående var Sävehof-spelarna heta på att återerövra bollen när tillfälle uppstod och när klass och inställning kombineras ger det ofta positivt utfall. Den här gången resulterade det i seger med 31–20.
– Vi har pratat väldigt mycket om att vi vill ha upp energinivån. I dag var vi först på allt och det är väldigt positivt, så här vill vi att det ska se ut varje gång.

De två säkrade poängen innebär att Sävehof har vunnit de fem senaste matcherna i SHE. Redan på onsdag väntar nästa uppgift i seriespelet när Kristianstad HK besöker Partille Arena.

IK Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 6, Frida Rosell 6, Laura Jensen 4, Ida Sembe 3, Trine Mortensen 3, Jamina Roberts 3, Ellie Åström Nilsson 2, Tamara Haggerty 2, Stella Huselius 1 och Linn Johansson 1.

Kungälvs HK:s målskyttar: Mia Lagumdzija 5, Maja Fredén 4, Wilma Pettersson 3, Amanda Sjöstrand Hallman 3, Linnéa Rundberg 2, Alma Jöhnsson 1, Kristina Zubonja 1 och Line Stenberg 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..