Felix_Hemsida

FELIX INFÖR RIMBO ROSLAGEN!

ATG SVENSKA- CUPEN. GRUPPSPELSFINAL MOT RIMBO HK!

Lördag 20/8 klockan 16.00

Våra regerande Cupmästare har inlett gruppspelet med två raka segrar på bortaplan. I förra veckan besegrades Skånela och i onsdags slog vi Kungälv.

Nu väntar det tredje laget i gruppen Rimbo HK. Även Rimbo har två segrar i gruppen, så det är en ren gruppfinal som väntar.

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra herrar till en seger i gruppspelet.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

 

Felix Möller

Född: 4 september 2002

Position i laget: Mittsexa

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2019

För drygt en vecka sedan klev IK Sävehof in i ATG Svenska Cupens gruppspel som regerande mästare. Sedan dess har laget redan hunnit med att plocka två segrar och på lördag är det äntligen dags för säsongens första tävlingsmatch på hemmaplan. Inför avkast mot Rimbo i Partille Arena berättar Felix Möller här bland annat om en sommar som höll på att sluta med ännu en mästerskapsmedalj.

Hur har sommaren varit, Felix?

– Min sommar har varit bra! Till en början kunde jag slappna av lite och inte tänka så mycket på handbollen, men sedan var det ju mästerskap i Porto som var väldigt roligt.

Där i U20-EM blev det ju en fjärdeplats med det svenska landslaget. Hur ser du tillbaka på det ni presterade i mästerskapet?

– Jag tycker att vi gjorde ett väldigt bra mästerskap. Det man kommer ihåg är framförallt semifinalen mot Portugal där vi föll på målsnöret. Vi gjorde en jättebra match men tyvärr räckte vi inte riktigt hela vägen. Det är det man kommer ihåg, men annars var vi nöjda med vår insats även om vi såklart hade hoppats på mer.

Tillbaka här i Sävehof har det blivit komfortabla segrar i de två första gruppspelsomgångarna av ATG Svenska Cupen. Vad tycker du att ni har lyckats bra med?

– Jag tycker att alla som har spelat har gjort det bra. Det tar lite tid för de nya att komma in i våra spel, men jag tycker ändå att de har gjort det väldig bra. Dessutom förlorade vi borta mot Kungälv i cupen förra året, men nu vann vi med elva mot dem så jag tycker att vi har gjort två väldigt bra matcher.

Som du nämner har det anslutit några nya spelare till laget. Bland annat Tryggvi Thorisson som även han spelar mittsexa och som var med i U20-EM med sitt Island. Vilken kontakt har ni fått?

– Det har funkat bra och vi som spelar på mittsex hjälps såklart åt. Micke (Apelgren) och Linus (Ekman) tar ju genomgångarna på svenska och då får vi hjälpas åt att översätta efteråt så att han är med på noterna. Det tar lite tid att få allt att stämma i både försvars- och anfallsspel, men på den korta tiden som varit så har det funkat väldigt bra!

På lördag är det dags för första tävlingsmatchen i Partille Arena för säsongen. Hur ska det bli att spela på hemmaplan igen?

– Det ska bli skönt att äntligen spela hemma efter två raka matcher på bortaplan. Det är där man vill vara, så det ska bli väldigt roligt att äntligen få komma tillbaka.

Och hur ser du på Rimbo som motståndare i matchen?

– Det är ett anfallsglatt lag som gör mycket mål. De är bra framåt, så det gäller att vara på tårna hela tiden och inte slappna av någon sekund för man vet inte riktigt när skotten kommer. De slog Kungälv och just nu i denna stund när vi gör intervjun står det lika när de möter Skånela, så det är ett lag vi absolut inte kan slappna av emot.

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..