16-9_Dubbelarrangemang HAMMARBY OCH BUCARESTI

FAMILJEDAG I ARENAN!

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D)

Damerna spelar Champions League och möter Carmen Martins gamla klubb

CSM Bucuresti som blev Champions League mästare 2016.

17.00 SÄVEHOF – HAMMARBY (H)

Herrarna möter Hammarby (vår tränare Michael Apelgrens moderklubb), med Patrik Fahlgren som huvudtränare (Patriks moderklubb är Sävehof). Båda lagen har tre segrar efter 3 matcher.

Kom och stötta våra tjejer och killar!

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

JESPER ÖSTLUND INFÖR BUCARESTI

På söndag väntar nästa Champions League-match när stjärnlaget CSM Bucuresti kommer till Partille Arena. Här delar IK Sävehofs huvudtränare, Jesper Östlund, med sig av sina tankar inför mötet.

Hur kändes matchen mot Skövde i onsdags när ni vände underläge till vinst med 33–19?

– Det var en match med två ansikten. Vi var inte alls nöjda efter tio, femton och tjugo minuter. Då hade de ett försprång på fem bollar, men efter det var det klockrent från vår sida. Jag skulle säga att vi gjorde vår bästa period för säsongen under de sista 40 minuterna där vi vann med hur mycket som helst. Det var löjligt bra. Individuellt var (Johanna) Bundsen helt fantastisk ihop med försvaret och där tycker jag att Felicia Granat stod längst fram i ledet.

Du tog två timeouter under de inledande tjugo minuterna. Hur tog du dig an dem när laget inte fick utdelning i spelet?

– I samband med den första timeouten kände jag inte att det var någon fara på taket. Vi var bara ett och två mål bakom, samtidigt som vi hade missade frilägen. Då handlade det om att jag bytte några spelare och försökte styra upp anfallsspelet. I den andra timeouten försökte jag väcka laget lite och vi bytte både försvarsspel och målvakt, så då var det en hel del som hände på en och samma gång. Känslan var att vi hajade till där och fattade vart matchen var på väg. Om vi hade fortsatt på samma sätt så skulle vi ha åkt därifrån utan poäng.

Blickar vi mot Champions League så var det väldigt nära poäng borta mot Buducnost förra helgen. Hur tycker du att det såg ut för laget där?

– Jag tycker att det var vår absolut bästa anfallsmatch den här säsongen. Många gånger gjorde vi det väldigt fint och fick bra utdelning under i stort sett hela matchen. Det var väl under de sex-sju sista minuterna som vi var lite slarviga. Av de fyra senaste matcherna var det dock den sämsta försvarsinsatsen, så det var synd att vi inte kunde få till den biten som i de övriga matcherna.

– Samtidigt får vi inte glömma att det i vissa lägen är en otrolig nivå i Champions League och att våra unga tjejer aldrig har mött den här typen av spelare. (Milena) Raicevic hade lekstuga och vi borde nog ha punktat henne tidigare än vad vi gjorde. Hon var helt fantastisk och det blir läropengar när vi i vissa lägen är lite junioraktiga mot en spelare som tillhört världstoppen i femton år.

På söndag ställs ni mot CSM Bucuresti. Vad förväntar du dig från den matchen?

– Jag förväntar mig att vi ger järnet i varje situation. Vi möter ett otroligt bra lag så jag förväntar mig inga poäng eller att vi ska vinna matchen, men om möjligheten dyker upp så ska vi inte vara sena på att försöka ta den! Bukarest är “next level” och tillhör den gruppen av lag som är både två och tre nivåer över vår kapacitet om de trycker på knappen. Sedan ska de ju göra sin resa på tolv timmar och de har match på torsdagskvällen, så det är inte helt säkert att de kommer med garden uppe. Vi ska i alla fall göra allt vi kan och då får vi se hur långt det räcker. Som sagt är det ett otroligt bra lag som skulle kunna stå som segrare i Champions League.

Vad tycker du sticker ut spelmässigt hos motståndarna?

– Egentligen är det inte så mycket spelmässigt, utan det är flera spelare som sticker ut. Om man tittar på truppen så är det de, Györ och Vipers som sett till spelarmaterialet plockar från den översta hyllan. Förvisso har de inte startat Champions League-säsongen superbra, med förluster mot Bietigheim och Györ, så det är lite under förväntan. Samtidigt har de många nya spelare att spela ihop.

– De har ett fysiskt lag och vi kommer möta en mittsexa som nästan känns dubbelt så stor som våra, det kommer bli till att behöva brottas. Sedan kommer vi nästan behöva vara som ett frimärke på Cristina Neagu. Vi har inte mött ett lag av den här digniteten tidigare, så det kommer bli en otrolig lärdom oavsett hur det går. Vi ska se till att göra allt vi kan!

 

MICHAEL APELGREN INFÖR HAMMARBY

Trots att torsdagens derby mot Önnereds HK tidigt innehöll potentiellt matchförändrande förutsättningar så behöll IK Sävehof fokuset och vann till slut tryggt. På söndag väntar nästa match i Handbollsligan – mot Hammarby IF i Partille Arena förväntar sig huvudtränare Michael Apelgren mer av en “normal” match.

Hur upplevde du torsdagens match mot Önnered?

– Stormig! Gött att vi hela tiden höll oss till det vi skulle göra. Såklart är det tufft att få två röda kort under de tio första minuterna på två av våra viktigaste spelare, så jag är stolt över hur vi löste det.

Vad är det som gör att ni hanterar stormen på ett så pass bra sätt?

– Jag tycker att vi var bra i viktiga lägen som gjorde att vi fick och behöll momentum. Simon (Möller) gjorde viktiga räddningar i rätt lägen och sedan var vi bra i övertalsspelet. Det var inte särskilt mycket sex-mot-sex, men vi var bättre fem-mot-sex och sex-mot-fem.

Du lät Tobias Trommler debutera i derbyt. Hur tycker du att han skötte sig?

– Jätteförnuftigt. Han var på plan i tjugo minuter och även under perioder när det var blåsigt, ofta kan det ju annars vara så att debutanter får spela när matchen redan är avgjord. Han visade att han är en spelare som vi kan sätta in på planen och vinna matcher i serien med. Trommler är en målfarlig mittsexa och det är härligt att se hur han hela tiden tar steg framåt.

Toppmöte mot Hammarby väntar på söndag. Vad kan vi förvänta oss av den matchen?

– Det blir något helt annorlunda, jag skulle säga att det nog blir mer av en vanlig handboll i den matchen. Däremot har vi respekt för att de är väldigt bra och jag ser dem som ett av lagen som kan vinna SM-guld.

 #sävehof #gulsvartmagi #ehfcl #handbollsligan

 

 

 

 

 

Fler nyheter

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..