190918_rabotnik_640

EUROFARM RABOTNIK

VELUX EHF Champions League – omgång 2

IK Sävehof vs Eurofarm Rabotnik (MKE)
Onsdag 18 september 19.00 i Partille Arena
Köp biljett >>>

Sävehof fick bästa tänkbara start i Champions League via vinsten i Finland i förra veckan, och nu ställs svenska mästarna mot nordmakedonska ligatvåan Rabotnik. I uppladdningen finns det inget som lämnats åt slumpen. Sävehof är ute efter nya poäng.
– Gör vi en bra match kommer vi att vinna, säger sportchefen och coachen Emil Berggren.

Han har själv kännedom om flera av Rabotniks spelare genom egna erfarenheter, och har byggt på dem med information från videoinspelningar.
– Vi har ganska bra koll på vilka vi möter och hur de spelmässigt kommer att agera. Jag tror vi har gjort läxan, fortsätter Emil Berggren.

Analysen säger att Rabotniks spel bygger på att en spelare styr de spelupplägget matchen igenom. Stämmer den misstanken borde Sävehof ha motmedel att sätta in.
– Vi har inget som stör oss i form av skador eller sjukdomar, utan har alla spelare tillgängliga för spel, säger Emil Berggren.

HC Eurofarm Rabotnik

Kvällens motståndare i Partille Arena är tämligen okänd på den internationella handbollsscenen. HC Eurofarm Rabotnik har visserligen deltagit i europaspel de senaste två säsongerna, men den som söker fakta i gamla historieböcker får leta förgäves.

Det är bara åtta år sedan klubben bildades, och marschen mot toppen har varit taktfast. Säsongen 2016/17 spelade Rabotnik för första gången i den inhemska förstaligan, och nu är Champions League-debuten också avklarad. Det blev förlust mot Sporting från Portugal (29-30)

Rapporterna från den matchen talar om en mindre stabil försvarsinsats från Rabotniks sida.

Landslagsmålvakten Nikola Mitrevski är en av åtta nya spelare i laget. Och ännu mer rutin finns på tränarpositionen – i alla fall rutin som spelare. Stevce Alusevski har gjort med än 900 mål i landslagströjan men leder nu laget från bänken.
– Alla lag i den här Champions League-gruppen är bra, några har starka traditioner och andra är mer lika oss med ny energi, entusiasm och motivation. Jag är säker på att vi kommer göra det svårt för våra motståndare, säger tränaren Stevce Alusevski.

Klubben kommer från 75 000 invånare stora staden Bitola, som ligger långt söderut i Nordmakedonien, inte långt från gränsen till Grekland.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..