"Ett roligt lag att möta"

IK Sävehof avslutade grundserien genom att vinna en jämn match mot H65 Höör med 27-26. Damerna säkrade förstaplatsen för ett bra tag sedan och fick plocka ut sitt kvartsfinalmotstånd först av alla. Det fanns två alternativ att ta sig an – sjuan, Önnered, samt åttan, Spårvägen. Valet föll till sist på det förstnämnda.

– Vi snackade ihop oss på träningen i går och kom fram till att vi gärna ville hålla oss i Göteborg så mycket som möjligt, då det varit mycket resande på slutet i Champions League. Sportsligt ser vi Önnered och Spårvägen som ganska jämna, säger tränaren, Henrik Signell.

Sävehof har drabbat samman med Önnered två gånger denna säsong och vunnit båda seriematcherna klart. Det slutade 41-18 i ÖHK-hallen och 35-20 i Partillebohallen.

– Det är ett roligt lag att möta. Vi har gjort bra matcher mot dem tidigare och det blir kul med derbyn, som förhoppningsvis lockar mycket folk.

Önnered tog upp sig upp i högstadivisionen förra våren och har presterat väldigt starkt.

– Jag vet inte när en nykomling slutade så här pass högt i tabellen senast, om det nu har hänt. De har gjort det väldigt bra och det känns som att klubben har något stort på gång.

För Sävehof, som haft ett väldigt tätt schema under mars månad, väntar nu ett litet längre landslagsuppehåll innan slutspelet tar vid. Det inledande kvartsfinalmötet med lokalkonkurrenten spelas på bortaplan. Speldagar- och tider fastställs senare.

– De som är kvar hemma kommer att få bygga upp sig inför det som komma skall, samtidigt som det även kan bli tid över till att träna på individuella saker. Spelarna som är iväg på landskamper får ett par dagar att förbereda sig för första matchen när de är tillbaka, avslutar ”Sigge”.

Samtliga kvartsfinalserier i damelitserien 2013-2014:
IK Sävehof – Önnereds HK
Lugi HF – Spårvägens HF
Skuru IK – Team Eslövs IK
H65 Höör – Skövde HF

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..