161125_rik_640_2

ETT RIKTIGT DERBY – ROBERT WEDBERG

Fredag 25 november 19:00
IK Sävehof vs Redbergslids IK
Partille Arena
Köp biljett >>>

Sävehof har blandat insatserna på sistone, men trots det har laget tagit poäng i de fyra senaste matcherna och ligger inför derbyt mot RIK på tredje plats i Handbollsligan.

Tränaren Robert Wedberg tror på en sevärd tillställning i Partille Arena:

– Det finns förutsättningar för en härlig kamp. Det är fredag, derby och två lag som håller till på den övre halvan i tabellen. Förhoppningsvis har vi lärt oss något av premiären mot RIK, säger han.

I säsongens första match vann RIK över Sävehof med 32-26, men sedan dess har Partilles stolthet tagit fler poäng än ”de vita eleganterna”. Och Wedberg tycker att han har bra koll på kapaciteten hos fredagskvällens motståndare.

– De har framför allt ett grymt skytte. Sedan spelar de ett aggressivt och offensivt försvarsspel, så det finns en del för oss att bemästra.

Det är mycket skärpa och tålamod i spelet som blir Sävehofs recept mot RIK.

– Det vill till att inte luras av deras aggressiva spel. Och känslan är att vi ska klara av det. Samtidigt måste vi själva hitta ett spel bakåt som passar mot RIK, säger Robert Wedberg.

Närmast kommer Sävehof från två oavgjorda matcher – dels mot Aranäs på hemmaplan och dels mot Ricoh (borta).  Mot Aranäs var Sävehof i stor ledning flera gånger under matchen, men lyckades aldrig avgöra.

– Man vill alltid vinna, men det är inte alltid man lyckas. Senast mot Ricoh låg vi under större delen av matchen och hämtade bland annat in ett fyramålsunderläge, så i någon mån kanske man kan säga att det där jämnade ut sig för vår del, säger Wedberg.

 

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..