190220_rik_640

ETT RIKTIGT DERBY!

Sävehof vs Redbergslid
Onsdag 20 februari 19:00 i Partille Arena
Köp biljett >>>

Det är två formstarka lag som möts i Partille Arena. Sävehof är laget som fått bäst utdelning i hela Handbollsligan efter VM-uppehållet i januari. Oavgjort mot IFK Ystad är enda poängtappet de senaste fem matcherna, och det finns såklart planer att förlänga poängsviten i derbyt mot RIK.

– Vi har en bra känsla i laget och det är förstås en fördel att kunna känna trygghet när vi går in i slutskedet av seriespelet. Derbyn mot RIK är alltid jämna historier, och jag blir inte förvånad om avgörandet dröjer till slutminuten, säger Sävehofs manager Anders Eliasson.

På handbollsplanen är uppoffrande arbete alltid en förutsättning för framgång, och allra helst i en serie som är så jämn som Handbollsligan. Sävehof har lagt mycket möda på roller och samspel i försvarsarbetet på slutet, och det har gett resultat. Gulsvart är visserligen fortfarande det lag på slutspelsplats som släppt in flest mål, men snittet på 25 insläppta sedan omstarten är bäst i serien (RIK och Lugi ligger tätt efter Sävehof).

– Ett starkt försvarsspel är grunden även för anfallsspelet. Det ger oss stabilitet och möjlighet till kontringar och enkla mål, förklarar Anders Eliasson.

I den jämna tabellen ligger både RIK och Sävehof på 33 poäng med sju omgångar kvar att spela, och det lag som vinner derbyt skaffar sig onekligen ett bra utgångsläge i jakten på topplacering.

– Vi har förberett oss bra och ska göra vad vi kan för att göra onsdagen till vår kväll, säger Anders Eliasson.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..