Ett avslut värdigt en mästare

När Sävehofs herrar besegrade IFK Kristianstad med 29-21 i Malmö Arena stod det klart att Mikael Franzén tog sitt andra raka Guld på tränarbänken. En bra avslutning för Mikael som verkligen varit med och placerat ut Sävehof på handbollskartan i både Sverige och Europa under sina två säsonger i föreningen.

– Vi är ganska trygga i det vi gör och vet hur vi ska lösa situationerna som uppstår. Det var ett grymt tryck i arenan, men då är vi så pass mycket bättre än Kristianstad så blir det aldrig någon riktig press på domarna under finalmatchen, säger han.

Mikael Franzén har haft en väldigt framgångsrik tid i Sävehof. Förutom de två SM-Gulden har han dessutom varit med och fört laget till slutspel i Champions League. En turnering som herrlaget blir direktkvalificerade till i höst efter lördagens guld.

– Jag försöker bygga ett lag och alla i laget har bidragit på ett väldigt bra sett oavsett hur mycket speltid man har haft. Den här säsongen har vi haft ett väldigt starkt lag och känt en stor trygghet.

Sävehof har svarat för flera starka insatser under Mikaels tid vid rodret och han har mycket bra minnen att ta med sig i sin fortsatta tränarkarriär.

– Inramningen i helgen var ju kanonbra och det var riktigt kul att vinna. Båda SM-Gulden har betytt väldigt mycket mycket för mig. Och så var det ju väldigt stort när vi lyckades slå Zagreb hemma i Champions League tidigare i år.

Till nästa säsong väntar ett tränarjobb i Alingsås HK för Mikael och det blir direkt en ny utmaning för honom att bygga upp ett lag som tappar en hel del nyckelspelare. Däribland Kristian Bliznac som har skrivit på för Sävehof.

– Det ska bli en kul utmaning. Vi ska bygga nytt och måste ju ersätta en del tunga namn. Det kommer bli tufft, men ingen är oersättlig. Det är det som är så kul med lagidrott. Det går alltid att bygga om från grunden och förnya, avslutar han.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..