170317_enkronasmatchen_ver_2_640

ENKRONASMATCHEN – FRI ENTRE

IK Sävehof vs Ricoh HK
Fredag 17 mars 19:00

För tredje året i rad är det dags för Enkronasmatchen när Sävehof möter Ricoh i Handbollsligan. Göteborg har alltid varit ett starkt fäste för handboll och idag är det fyra starka klubbar i området, Sävehof, Redbergslid, Alingsås och Aranäs som tar upp kampen mot det allt mer sydsvenska inflytandet i Handbollsligan.

Sävehof har ökat publiksnittet med 60% under säsongen och målsättningen är att locka över 2922 åskådare som är rekordet för en enkelmatch (mot Alingsås i december).

Handbollsligan är hetare än på många år och ett sätt att lyfta intresset för handboll är att bjuda alla på fri entré och på fredag är det Sävehofs tur. För att detta skall fungera är det partners och privatpersoner som går in och skänker
1 krona per åskådare. Sverige spelar dubbla landskamper på lördag mot Tyskland så Enkronasmatchen blir en lite förmatch med både de svenska och tyska landslagen på plats i Partille Arena.

Vinsten går till Sävehofs ungdomssektion som idag är världens största inom handboll med över 1200 spelare och 180 ledare. Varje vecka spelar Sävehof över 60 matcher och har träningar varje dag i elva hallar. Som CSR projekt räknat står Sävehof för en stor del i att skapa en trygg uppväxt i Partille som växer med tusentals nya invånare de kommande åren.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..