ENERGIFYLLT SÄVEHOF BESEGRADE SKARA

IK Sävehof  besegrade Skara HF med tydliga 30-17 på torsdagskvällen. Trots en besvärlig period i mitten på första halvlek, slutade laget aldrig att öka och plockade därmed två nya poäng.
– Det var extremt viktigt, konstaterade en nöjd Rasmus Overby efteråt.

1-0 av Johanna Ahlm och 2-0 av Elin Hallagård. Det utökades kort senare till 4-1 när Olivia Mellegård var snabbast iväg på en kontring. Då trodde nog många att Sävehof skulle göra processen kort denna torsdag kväll. Energin som coach Rasmus Overby ville förmedla från tränarbänken var påtaglig och spelarna ute på planen svarade på bästa sätt. 
– Det är självklart någonting vi hade pratat om. I dag visade vi att vi är ett bra lag och att vi har spelare som kliver fram, sade Overby.

Något definitivt ryck kom dock inte i det läget. Sävehof hade en avstannande period på nästan femton minuter utan mål och det gjorde att gästerna kunde komma närmare.
 – Vi stressade upp oss i vår andrafas och gjorde några tekniska fel. Vi missade ett par skott men kom till bra lägen så jag var inte orolig.

En Skara-kvittering skulle vi inte få se. Elin Hallagård satte stopp för måltorkan med sitt 8-6-mål och i anfallet efter fick Emma Fernis möjligheten från sju meter och kunde på så sätt se till att skapa lite distans ner till Skara. Vid signalen för halvtid hade Sävehof skaffat sig ett försprång på fem bollar.

Den andra halvlekens inledning liknade på flera sätt matchstarten. Sävehof tog kommandot och utökade ledningen, tio minuter in i halvleken var det hela tio mål som skiljde lagen åt. Emma Fernis hade en rolig dag på jobbet när hon gång på gång fick chansen från sjumeterslinjen. Totalt stod hon för sju mål denna torsdagskväll, varav sex kom på straffkast. En annan som utmärkte sig var Linnea Pettersson som efteråt belönades med utmärkelsen som matchens bästa spelare i hemmalaget.
– Linnea gjorde en väldigt bra match och visade vägen, berömde Overby.
– Det var väldigt bra för henne och för laget, vi behöver en Linnea som är i den här formen.

Två utvisningar på Sävehof-spelare inom ett kort tidsintervall hade kunnat vara en väg in för Skara att åtminstone putsa till resultatet för deras del. Så skulle det dock inte bli. Laget klätt i gult och svart slutade aldrig att öka och vann till sist med 30-17.
– Nu hittade vi tillbaka till det Sävehof vi känner till. Det var en tidsfråga innan vi skulle springa iväg målmässigt och det var den här prestationen jag ville ha i dag.