"En tuff motståndare"

Efter två veckor utan match men med fokus på förberedelser är vi äntligen framme vid semifinal 1. Sävehof mot Guif – där har Sävehof plus i statistiken den här säsongen. Två segrar (28-25 och 34-29) betyder dock inte mer än självförtroende i dagsläget. Nu krävs det tre segrar till för att ta sig till final.
Vi ställde några frågor till tränaren Rustan Lundbäck för att pejla stämningen i laget.

Dags för semifinal – hur känns det?
– Det känns riktigt gott.

Vad har ni gjort tiden efter ni vann kvartsfinalen?
– Vi har tränat… Både vi och Guif har haft spelare borta på landslagsuppdrag, men vi som vart kvar har tränat på saker som är bra att ha med sig in i semifinalen. Det har i och för sig varit en lång tid utan match, och det är svårt att veta om det är en nackdel eller fördel med det uppehållet, men vi känner allihop att det är skönt att gå in i semifinalen nu.

Hur går dina tankar om motståndaren inför semifinalen?
– En tuff motståndare. De har kommit i medgång under säsongen och är i ett tillstånd där publiken vallfärdar till deras matcher. Det är förstås också duktiga handbollspelare, och det går inte att underskatta en sån motståndare. Det är en öppen semifinal.

Skillnaden på att spela hemma jämfört med borta – hur ser du på den?
– Det är en trygghet att vara på samma ställe ofta. Kan vi också få igång publiken, så som under den första kvartsfinalen mot RIK, så känns det riktigt bra. Bortaplan…ja, där är det tuffare. Men det är också kul att spela mot en motståndare som säljer slut sina biljetter till sina matcher.

Om du skulle ge oss en vink om formen i ditt eget lag – vilken spelare ska vi hålla ett extra öga på då?
– Vet inte…jag är själv nyfiken på det. Johan Jakobsson såg riktigt bra ut på träning ett tag, men stukade foten och har missat en del efter det. Men han är kul att se när det stämmer i spelet för honom. Nu får vi se om han lyckats behålla formen även om han tvingats till några dagars ofrivilligt uppehåll.

Det åter står bara tre veckor av säsongen – kommer ni att vara med hela vägen?
– Det är den här perioden som är så skön. Slutspel, fest och bra väder känns synonymt med den här perioden på säsongen. Vi hoppas förstås vara med ända fram.

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..