Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Buducnost

EN STARK HALVLEK RÄCKTE INTE

Trots en av säsongens bäst utförda halvlekar blev det förlust för IK Sävehof hemma mot Buducnost på lördagen. Gästerna från Montenegro vände och vann Champions League-mötet med 33–24.

Med över tjugo inhemska ligatitlar i följd och ett par Champions League-troféer i prisskåpet var det på förhand känt att Buducnost skulle bli en tuff motståndare. Ändå var det Sävehof som inledde bäst där Nina Dano var första spelare att hitta nätet. I nästa anfall för gulsvart var den nyligen uttagna landslagsspelaren på nytt inblandad när hon spelade fram Thess Krönell till 2–0.

De fyra efterföljande målen för Sävehof var det Emma Fernis som stod för och därmed kunde Sävehof behålla övertaget. Detta gjordes fram till ungefär att en kvart var spelad, då gästerna klev förbi för första gången i matchen. Snabbt vändes det dock tillbaka till hemmafördel och med 10–7 på jumbotronen i Partille Arena kom matchens första timeout från montenegrinerna. Spelet i numerärt överläge var en framgångsfaktor och med ett metodiskt anfallsspel halvleken igenom, befann sig laget i överläge med 17–15 efter 30 minuters spel.

En av säsongens klart bästa halvlekar var över, men det skulle krävas något liknande för att behålla ledningen matchen ut. Gästerna kom ut med en annan aggressivitet och inställning, tempot höjdes och tio minuter in i andra var de ikapp igen. Vid samma läge i den första halvleken tryckte Sävehof ifrån, men den här gången gick det inte. Det montenegrinska försvaret blev svårare att tränga igenom samtidigt som motståndarattackerna blev kraftfullare.

Lösningar i det offensiva spelet försökte upptäckas, men riktigt vassa lägen hittades inte kontinuerligt. Till slut blev det förlust med 24–33 efter att siffrorna runnit iväg mot matchens slutskede.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..