200629_glad_sommar_abbe_640

EN SOMMARHÄLSNING FRÅN SÄVEHOF

En sommarhälsning från IK Sävehof, med en kortare återblick, nutid och vad vi hoppas framöver

Hela 2020 har verkligen varit annorlunda och ingenting i modern tid har påverkat alla jordens hörn så mycket som denna Coronapandemi. Möten med vänner eller affärsluncher inleds alltid med några minuter egna upplevelser av Covid 19- inledande artighetsfraser som väder och vind är klart distanserade.

Och likaså är Sävehof påverkat, kanske bland de mest drabbade bland idrottsklubbar, då vår breda verksamhet berör så mycket mer än vad sker på 40×20 meter handbollsyta. All vår verksamhet fick verkligen ta första vågen av Corona:

Dam- och herrlag i yttersta eliten: inställt slutspel
Världens största ungdomsverksamhet i handboll: inställda träningar, matcher och Ungdoms-SM för 1 700 spelare och ledare
Eventarrangör av Partille Cup, världens största internationella handbollstävling: inställd till stor besvikelse för 22 000 ungdomar från ett 50-tal länder
Researrangör: 1 200 Sävehofungdomar och ledare fick sju avslutningsresor ut i Europa inställda
Huvudägare till restaurang John Scott’s i Partille Arena: fem större konserter avbokade och inget slutspel
Delägare till träningscenter Improve (Gym/Health) i Partille Arena

Nu är det semestertider och vårt kontor håller stängt vecka 27-31. All vår planering är riktad mot att starta upp som tidigare säsonger med träningar och sedermera med matcher på alla nivåer. Kanske låter det lite naivt i dessa dagar men vi planerar för publika matcher för elitlagen. Bättre att vara förberedd och eventuellt få ställa in, än tvärtom.

All personal, spelare och ledare, inom Sävehofs alla verksamhetsområden är korttidspermitterade på olika nivåer.

Vi hoppas att den negativa trenden med minskat antal volontärer vänder och vi får fler frivilliga att ställa upp.

Vi är laddade, revanschsugna och ser fram mot en fantastisk nästa säsong med en klubbanda och kamratskap större än någonsin. Många väntar på att få släppa loss och ge utlopp för all sparad positiv energi.

Lite kort om våra verksamhetsgrenar:

HERRLAGET

Handbollsligan spelades aldrig klart – en match återstod. Laget placerade sig som sexa i tabellen och blev rankad därefter vilket innebär inget internationellt spel kommande säsong. Ingen svensk mästare utsågs varpå vi märkligt nog fortsatt kan titulera oss Svenska Mästare. Då inget kvalspel kunde genomföras spelas Handbollsligan 20/21 temporärt med 15 lag och som en dubbelserie.

Laget kommer att tränas av en ”återvändare” med en diger meritlista: Michael Apelgren

Som spelare: Hammarby IF – 3 SM-guld, IK Sävehof – 2 SM-guld, BM Granollers (ESP) – Europa Cupfinal, Puerto Sagunto Valencia – 3:a i spanska skytteligan.

Som tränare: Elverum Håndball – 5 NM-guld (av fem möjliga) och 2 Cupmästare, lägg därtill utsedd till två gånger Årets Tränare.

Laget består av 73% spelare från vår Akademi- och ungdomsverksamhet som kryddas med fyra riktigt intressanta nykomlingar: de tre danskarna Bertram Obling (mv), Henrik Tilsted (v6) och Rune Schröder (v9) samt därtill en av världens bäst rankade juniorer, Elias Ellefsen á Skipagötu.från Färöarna.

Seriepremiär borta mot Hallby IF lördag 12 september..

DAMLAGET

Inget slutspel men grundserien fullbordades med en tredje plats för laget och dito ranking som trea. En klen tröst, samma här, är laget fortsatt Svenska Mästare.

Laget är kvalificerat för EHF European League (2a rankad efter Champions League) men med klubbens utsatta läge och väntade mångmiljonförluster har styrelsen beslutat att avstå det ofinansierade ”äventyret”. Lägg därtill den stora ovissheten med flygresor och läget med pandemin. Vi hoppas att redan till säsongen 21/22 vara tillbaka i det internationella finrummet.

Rasmus Overby fortsätter som tränare och har med ett SM-guld 2019 och ett avancemang till Champions League huvudrunda 2020 stora förhoppningar och ambitioner om nya erövringar.

Laget består av 63% spelare från egna led och flera yngre är redan beredda att utmana. Härtill kommer tre intressanta nyförvärv med hemvändande Jamina Roberts, gravid men med egna förhoppningar att vara spelklar i oktober, och Matilda Lundström, landslagsspelare (h6) från Skuru IK samt danska Laura Jensen (9m) som kompletterar de danska färgerna sedan tidigare med Ida Lagerbon och Trine Mortensen.

För båda elitlagen ser vi mycket fram mot hur vi kan kombinera GulsvartMagi med Dansk Dynamit!

Hemmapremiär – torsdag 17 september

18:00             BK Heid
20:00             Ystads IF

AKADEMI / UNGDOM

För första gången ställdes USM in och särskilt bittert blev det för våra damjuniorer som kvalificerade sig till finalspelet, då flera spelare nästa säsong blir ”överåriga”. Övriga lag inväntade steg 4 (semifinalrunda) som ställdes in.

Vi har under våren haft god tid på oss att planera höstens uppstart med träningar, matcher, reseprogram, läger och USM. Vi fortsätter självklart med numera klubbens ”flaggskepp” – Handboll för intellektuellt funktionshindrade. Vi välkomnar för första gången Rullstolshandboll och 20-talet nya medlemmar och till sist men inte minst välkomnar vi också alla 200 nya förväntansfulla 7-åringar (födda 2013).

PARTILLE CUP

På fjärde våningen i Partille Arena väntar en rejält revanschsugen Cup-personal på att ta sig an Partille Cup som går av stapeln 5-10 juli 2021. Tänk att precis i skrivande stund skulle tävlingen pågått över hela Göteborg med 22 000 deltagare från ett 50-tal länder, och ett 40-tal skolor och ett 20-tal hotell hade varit bebodda. Deltagare hade promenerat på stan med en spänd förväntan på vad invigningen i Scandinavium skulle erbjuda och hur många av de 5 000 matcherna som skulle spelats det egna lag kunnat vinna, eller kanske t o m stå som slutsegrare för, i en av de 18 tävlingsklasserna.

Vi önskar hela Handbollsvärlden en underbar sommar, norra halvklotet, och våra handbollsvänner på södra halvklotet, den bästa av vintrar.

Den största sommarhälsningen går till våra fantastiska medlemmar, supportrar, volontärer, partners, spelare, ledare och personal.

 

Följ oss!

Facebook: https://www.facebook.com/savehof/

Instagram: https://www.instagram.com/ik_savehof/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ik-sävehof/

 

                                                                                       GLAD SOMMAR

 

                                                                                       Stefan Albrechtson

                                                                                       Klubbdirektör / IK Sävehof

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..