Handboll, Handbollsligan, Sävehof - OV Helsingborg

EN POÄNG MOT ARANÄS

IK Sävehof plockade med sig en poäng från söndagens derby mot HK Aranäs i Handbollsligan. Matchen slutade oavgjort med ställningen 29–29.

Derby mot nykomlingen Aranäs stod på spelschemat när Sävehof reste till Kungsbacka Ishall på söndagseftermiddagen. Efter fyra spelade minuter kom Sävehofs första mål i matchen genom Henrik Tilsted som satte dit 1–1. Annars var det hemmalaget som kom iväg bäst ur startblocken och ledde med 7–4 efter tio minuters spel. Huvudtränare Michael Apelgren valde då att göra ett kort avbrott i spelet för att samla spelarna i en timeout.

Nästa mål blev gulsvart genom Jonathan Edvardsson, men den långsiktiga effekten uteblev i det skedet. Istället lyckades Aranäs utöka sitt försprång till sju bollars marginal. Innan signalen för halvtid reducerade dock Sävehof ett par gånger om och ställningen efter 30 minuters spel var 15–10 med fördel Aranäs.

Med tre fullträffar på fyra avslut var Tilsted lagets främsta målskytt i halvlek nummer ett. Några indikationer på att han skulle släppa den positionen syntes inte när han gjorde lagets två första mål i den andra halvleken. Tendenserna var överlag positiva och jakten på kvittering hade definitivt intensifierats.

Inte minst personifierades detta av Vetle Eck Aga som när Aranäs slarvade med bollen, pressade sig framåt i banan och slängde sig fram för att överta bollinnehavet. Duellen med motspelaren vanns via en avblåsning från domarna och norrmannens stridsrop skickade tydliga signaler.

På blott tolv minuter hade Sävehof gjort lika många mål som under hela första. Då återstod endast en boll till kvittering och den var det Rune Schröder som skickade in. Några minuter senare ordnade Sebastian Karlsson 24–23 och för första gången i matchen befann sig Sävehof i det målmässiga förarsätet.

Avslutningen på derbyt blev sedan dramatisk. Sävehof skaffade sig en lucka, men i slutändan räckte det inte till mer än en poäng denna gång. 29–29 blev slutresultatet i en svängig match.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..