Handboll, Handbollsligan, Alingsås - Sävehof

EN POÄNG I DRAMATISKT MÖTE MED VARBERG

En övertygande inledning på mötet med HK Varberg utvecklades till en jämn kamp hela vägen in på slutsignalen. Matchen slutade med delad poäng där slutresultatet skrevs till 30–30.

Efter målfesten mot Eskilstuna Guif (vinst 36–22) i den senaste omgången fortsatte Sävehof på den inslagna vägen i inledningen på söndagens möte med Varberg. Direkt i matchstarten skaffade sig Sävehof en liten lucka ner till Varberg där resultattavlan visade 5–2 till gulsvart efter fem minuters spel. Med två egna mål och en framspelning bidrog Jonathan Edvardsson starkt till den fina starten. Tidigare i veckan togs ”Jonte” ut i den svenska VM-truppen och här visade han upp sina kvaliteter direkt från avkast.

I ungefär halva den första halvleken hade Sävehof ett genomsnitt på ett mål i minuten och ofta var det korta, rappa anfall som var melodin när laget tog sig till avslut. En välfungerande kombination var den på högerkanten där Emil Berlin och Sebastian Karlsson samarbetade förtjänstfullt. Målfrekvensen sjönk dock mot halvlekens slut och i paus var ställningen 18–14.

Halvlek nummer två inleddes med att Varberg närmade sig och lyckades även kvittera till 19–19 när 37 minuter var spelade. Från det läget lyckades Sävehof ändå studsa tillbaka upp i ledning. Det här skulle dock bli en rysare av stora mått och en ny hemma-kvittering kom med fem minuter kvar att spela. Varberg lyckades även ta ledningen med två bollar, men snabba mål signerade Sebastian Karlsson och Rune Schröder innebar först reducering och sedan kvittering. De avslutande 19 sekunderna hölls ställningen intakt och matchen slutade 30–30.

Ny match mot samma motstånd väntar redan på tisdag. Det mötet spelas i Partille Arena med avkast klockan 20:00.

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..