Handboll, Handbollsligan, Alingsås - Sävehof

EN POÄNG I ALINGSÅS

Säsongens tredje möte med Alingsås HK i Handbollsligan slutade med delad poäng. IK Sävehof släppte in kvitteringen till 31–31 med åtta sekunder kvar att spela, vilket blev slutresultatet.

På tisdagskvällen ställdes IK Sävehof mot Alingsås HK på bortaplan – ett prestigemöte och även en repris på fjolårets SM-finalserie. Efter EM-uppehållet är Sävehof obesegrat och det var alltså i god form som laget tog sig an serieledarna.

Trots två tidiga numerära underlägen var det Sävehof som inledde bäst. Skytte utifrån var en frekvent använd metod att få till avsluten där inte minst William Bogojevic fick mycket tid att sikta – och i sådana lägen missar inte vänsternian. Pouya Norouzi var en annan som utnyttjade distansskyttet på allra bästa sätt och en kvart in i matchen var det ledning med 10–6.

Agust Eli Björgvinsson var en gigant när SM-guldet säkrades i Estrad förra våren och nu, på samma spelplats, visade islänningen upp sin högstanivå på liknande vis. Skott från kort avstånd i fria lägen verkade han tycka allra bäst om denna kväll. En målrik halvlek blev det trots allt och i paus var ställningen 18–14 till Sävehof där Stefan Sunajko bjudit på handbollsgodis med halvlekens sista boll i nät.

Bäst start på matchens andra halva var det hemmalaget som fick. Snart skiljde det enbart en boll mellan lagen, men sedan tog det stopp för det upphämtningsförsöket. Matchens nya ”normalläge” blev två-tre måls försprång för Sävehof och en spelare som levererade var unge Emil Berlin. 18-åringen fick förtroende som högernia och den typen av spelsinne han visade upp brukar endast vara reserverat för betydligt mer rutinerade pjäser.

Nya upphämtningsförsök skulle dock komma från AHK:s håll och med tio minuter kvar att spela var det återigen endast ett mål som höll lagen ifrån varandra. Jämnt skulle det sedan vara hela vägen in på slutsignalen. De två poängen var inom räckhåll, men med åtta sekunder kvar på klockan fick Alingsås till kvitteringen. 31–31 visade resultattavlan och det stod sig sedan även under de avslutande sekunderna.

Ett surt poängtapp förstås, men vi konstaterar att Sävehof fortsatt är obesegrat efter EM-uppehållet. Två vinster och två oavgjorda har det blivit och nu väntar IF Hallby på hemmaplan i nästa omgång.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..